Kvalifikacije za SP: Švicarska slavila protiv Latvije

ŠVICARSKI nogometaši iskoristili su prednost domaćeg travnjaka i u AFG Areni pobjedom 2-1 protiv Latvije isprali gorak okus poraza protiv Luksemburga u prošlom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Ipak, i ovaj se puta reprezentacija pod vodstvom Ottmara Hitzfelda morala pošteno oznojiti da dođe do prve pobjede u kvalifikacijskoj skupini 2.

Sva tri pogotka publika je vidjela u drugom dijelu utakmice. Poveli su domaćini preko Alexandera Freija u 63. minuti dvoboja. Švicarskom napadaču ovo je prvi pogodak u službenim utakmicama za izabranu vrstu nakon ozljede zadobivene u prvoj utakmici Europskog prvenstva i tromjesečnog oporavka.

Drugi žuti karton i isključenje zaradio je Latvijac Laizans u 69. minuti, no to kao da je dodatno motiviralo gostujući sastav koji preko Ivanovsa u 71. dolazi do izjednačenje. Tri boda Švicarskoj dvije minute nakon poravnanja rezultata donosi Nkufo, koji postavlja konačnih 2-1.

Latvija koja je u kvalifikacijama startala pobjedom 2-1 protiv Moldavije, tako je nakon poraza od Grčke (2-0) upisala i drugi negativni rezultat.

Europske kvalifikacije za SP (subota):

Skupina 2:

Švicarska - Latvija 2-1 (Frei 63, NKufo 73 / Ivanovs 71)

Skupina 4:

Finska – Azerbajdžan 1-0 (Forsell 62 – 11m)

Skupina 7:

Farski otoci – Austrija 1-1 (Lokin 47 / Stranzl 49)

Skupina 9:

Škotska – Norveška 0-0

Totalsport
Foto:AFP

Pročitajte više