Ladić i Jeličić od Dinama traže povrat Croatijina duga

DINAMOVI bivši nogometaši Dražen Ladić i Joško Jeličić pred zagrebačkim Općinskim sudom sudjeluju u sporu koji traje još od srpnja 2002. godine, a u kojem bivši dvojac Modrih potražuje od današnje uprave kluba povrat duga od oko 1.2 milijuna eura koliko im je ostala dužna bivša Croatia, prethodnica hrvatskog, a nasljednica jugoslavenskog Dinama.

Jeličić je 25. veljače 1999. s tadašnjim Croatiom potpisao Ugovor iz kojeg je, jednako kao i Ladić iz ugovora od 19. kolovoza iste godine, ispunio sve preuzete obveze prema klubu. Sporni su ugovor nogometaši potpisali s udrugom građana NK Dinamo, dok klub dugovanje prebacuje na NK Dinamo Športsko dioničko društvo, koje je rješenjem Trgovačkog suda 2004. otišlo u stečaj.

Tako ispada da bivši nogometaši povrat duga trebaju tražiti od pravnog subjekta koji je u stečaju što znači da novca najvjerojatnije neće biti. Tužitelji tvrde da je to apsurd jer je razlog promjene imena i prelazak iz trgovačkog društva u udrugu građana upravo izmijenjeni Zakon o sportu iz 1996. koji je trgovačkim društvima onemogućio sudjelovanje u športskim natjecanjima na državnoj razini.

"Igrači ne bi mogli igrati da ugovor nisu sklopili s klubom kojeg tuže, a ne onim u stečaju." - kaže za  Vjesnik odvjetnik Krešimir Ćurković koji je za sljedeću raspravu zatražio da HNS dostavi spis u kojem će objasniti je li moguće da igrač, ukoliko nema potpisan ugovor s klubom, igra u 1. ligi.

Pročitajte više