Latvijski Dinaburg kažnjen zbog klađenja trenera i predsjednika

LATVIJSKI nogometni prvoligaš Dinaburg kažnjen je gubitkom svih utakmica do kraja prvenstva nakon što je otkriveno kako su se članovi kluba kladili na rezultate svoje momčadi.

Štoviše, otkriveno je da su listiće u kladionicama uplaćivali glavni direktor Oleg Gavrilov i trener Tamaz Pertia, koji su doživotno izbačeni iz latvijskog nogometa.

Klub je, pak, do kraja prvenstva trebao odigrati još šest utakmica, ali to neće biti potrebno budući da je Latvijski nogometni savez odlučio da će svi dvoboji biti registrirani u korist Dinaburgovih suparnika.

No, klub i neće biti previše pogođen takvom odlukom s obzirom na činjenicu da se trenutno nalazi na četvrtom mjestu s čak 14 bodova zaostatka za trećeplasiranim Skontom. Od petoplasirane Jurmale ima, pak, velikih 15 bodova više, tako da je malo vjerojatno da će do kraja prvenstva pasti na ljestvici.

Presuda Latvijskog nogometnog saveza donesena je zahvaljujući Europskoj nogometnoj federaciji (UEFA) koja je osigurala svjedočenje nekolicine igrača i službenika Dinaburga.

Pročitajte više