LEBRON KONAČNO DOBIO POMOĆNIKA Kralj James razbio Toronto, ali ovaj put nije sve morao sam

Foto: Guliver Image/Getty Images

TORONTO je u polufinale Istoka protiv Clevelanda ušao kao blagi favorit. Nekoliko argumenata prednost u ovoj seriji davali su Raptorsima.
 
Najprije, kanadska momčad bila je prva u regularnom dijelu sezone i stoga je imala zagarantiranu prednost domaćeg terena u cijelom doigravanju. Drugo, dok se Toronto u prvom kolu play-offa relativno lako riješio Washingtona (4:2), Cavsi su krvarili i patili protiv Bogdanovićeve Indiane. Bili su na rubu ispadanja i tek su nakon teških sedam utakmica izborili drugu rundu. 
 
Odmorni Raptorsi s prednošću domaćeg terena protiv izmorenih Cavsa za koje gotovo cijelu sezonu na vrhunskoj razini igra samo LeBron James. Međutim, jedno su prognoze, drugo je realnost. Noćas su Cavsi u Torontu uzeli i drugi break, razbili su domaćina 128:110 i poveli su 2:0 u seriji. Serija se sad seli u Cleveland i lako je moguće da Cavsi Raptorse ''metlom'' isprate iz doigravanja.
 

Još jednu čudesnu, nestvarnu partiju odigrao je najbolji košarkaš današnjice. Kralj James ubio je Raptorse koji su se odlično držali u prvom dijelu utakmice, imali su stalnu prednost, ali su u nastavku potpuno nestali s parketa. 
 
James je pogodio 19 od 28 šuteva za nešto više od 40 minuta. Ubacio je 43 poena, a dodao je 14 asistencija i osam skokova. Tako je James postao prvi košarkaš u povijesti NBA lige koji je u jednoj utakmici play-offa ubacio preko 40 koševa i imao 14 asistencija.
 
Ipak, treba naglasiti da je napokon dobio podršku suigrača i to u liku Kevina Love. Love je ubacio 31 poen i dodao je 11 skokova. S druge strane DeMar DeRozan ubacio je 24 koša kod Raptorsa.
 

Pročitajte više