Legenda hrvatskog vaterpola otkrila zašto je Srbija uspješnija

Foto: Guliver Image/Getty Images

DUBRAVKO ŠIMENC, legenda hrvatskog vaterpola, nalazi se u Budimpešti, gdje kao stručni komentator HRT-a prenosi utakmice sa Svjetskog prvenstva u vaterpolu.
 
Šimenc, osvajač doslovno svih trofeja i medalja s klubovima i reprezentacijama u bogatoj vaterpolskoj karijeri, zadovoljan je početkom natjecanja.
 
"Evo, vidimo da favoriti igraju dobro. Jedino se Hrvatska namučila s ruskom reprezentacijom", rekao je Šimenc za Kurir i otkrio tko mu je favorit za zlato.
 
"Uvijek je jedan od favorita domaćin. Mađari su na Olimpijskim igrama odlično igrali, ali su ispali u nokaut utakmici, što će se i ovdje dogoditi nekim reprezentacijama. S njima ili Talijanima ćemo igrati četvrtfinale, a onda idemo na Srbiju koja je, naravno, apsolutni favorit."
 

 

 
Pa može li itko zaustaviti Srbiju?
 
"Prema ždrijebu s ovog Svjetskog prvenstva to može biti jedino Hrvatska. Pa Srbija ima devet zlatnih medalja zaredom s velikih natjecanja i naravno da je favorit."
 
Zašto je Srbija posljednjih godina uvjerljivo najbolja u vaterpolu i konstantno ispred Hrvatske?
 
"Naši ljudi nisu zagriženi za vaterpolo, ne prate vaterpolo kao što se to radi u Srbiji. Vaterpolisti su u Srbiji zvijezde, a naše jedva da prepoznaju na ulici. Nedostaje nam taj imidž koji ima, recimo, rukomet... Pored toga, obrana reprezentacije Srbije je fantastična, postala je sinonim za uspjeh."
 

Pročitajte više