NBA LIGA

Legenda s loga NBA lige od srca se smijala Lakersima jer su mu darovali Zupca

Foto: Getty Images / Guliver

NA 21 UTAKMICI od iznenadnog prelaska u LA Clipperse Ivica Zubac igra skoro 20 po minuta, postiže u prosjeku 8,9 koševa uz 7,7 skokova, počinje u petorci i važan je dio momčadi koja je već osigurala doigravanje, za razliku od bivših mu Lakersa koji ga neće vidjeti.

Trejdom su zadovoljni i Clippersi i Zubac, a u nedavnoj analizi propale sezone Lakersa Dave McMenamin iz ESPN-a otkrio je anegdotu koja pokazuje koliko su Clippersi zadovoljni. Njen glavni junak je Jerry West, legenda Lakersa i čovjek čija silueta krasi logo NBA lige. 

On je i nakon blistave igračke karijere nastavio s košarkaškim uspjesima jer je odgovoran, između ostalog, za dovođenje Shaquillea O'Neala i draftiranje Kobea Bryanta u Lakersima te stvaranje podloge za šampionsku momčad Golden Statea. Danas je savjetnik za košarkaška pitanja u Clippersima.

"Nedugo nakon završetka prijelaznog roka, Jerry West - koji je proveo više od 40 godina u Lakersima kao igrač, trener i operativac - našao se na večeri sa starim prijateljima, koji su također bili vezani uz Lakerse, kažu izvori. Nije mogao vjerovati kako mu je Zubac pao u krilo. Clippersi, kažu izvori, nikad nisu zvali Lakerse i raspitivali se o Zupcu. Lakersi su poslali ponudu, a Clippersi je rado prihvatili. Isti izvori kažu da su se svi za stolom od srca nasmijali", piše McMenamin.

Podsjetimo, Lakersi su zapravo darovali Clippersima Zupca i Michaela Beasleyja, koji sad igra u Kini, za centra Mukea Muscalu u nadi da će im pomoći vanjskim šutom spasiti sezonu, ali tip se uopće nije nametnuo ni da uđe u ozbiljnu rotaciju. Lakersi, zapravo, nisu htjeli produljiti ugovor Zupcu jer žele što veći prostor pod salary capom za dovođenje zvijezda, iako su postojale relativno jednostavne cake kako tome doskočiti, potpisati dva superstara i zadržati našeg centra. Tko im je kriv...

Pročitajte više