Legendarni Kahn o golmanu koji je Realu poklonio finale: "Neće se željeti probuditi sljedećeg jutra"

Foto: Guliver Image/Getty Images

NOGOMETAŠI Real Madrida imat će priliku treću godinu zaredom boriti se za naslov pobjednika Lige prvaka nakon što su pred svojim navijačima odigrali 2:2 s Bayernom, čime su obranili prednost od 2:1 stečenu u prvom dvoboju na Allianz Areni.
 
Kraljevski klub lani je obranio naslov prvaka Europe, već tada napravivši nešto što otkako se Liga prvaka igra u ovom formatu (1993.), dotad nije uspio nitko, a sad će imati priliku osvojiti i treću europsku krunu u nizu. Posljednja momčad kojoj je to pošlo za rukom bio je upravo Bayern (1974., 1975., 1976.), ali tada se to natjecanje zvalo Kup europskih prvaka i u njemu su nastupali isključivo prvaci svojih zemalja.
 
Dojma smo da je u ovih 180 minuta Bayern bio bolja momčad od Reala, ali Real je u finalu. Samo se to pamti. Tomu su ponešto pridonijeli suci, ponešto silni promašaji Bavaraca, a ponešto i Realova rutina igranja ovakvih utakmica. No unatoč svemu nabrojanom, tko zna bi li se Madriđani veselili da vratar Bayerna Sven Ulreich u prvoj minuti drugog poluvremena nije napravio katastrofalnu pogrešku, koja je omogućila Karimu Benzemi da ni kriv ni dužan zabije svoj drugi gol na utakmici, a pokazat će se da je to bio gol vrijedan finala.
 
Igrala se 46. minuta utakmice kad je svom vrataru Tolisso vratio loptu na koju je ovaj krenuo rukama. Kad ih je već bio ispružio, sjetio se da to ne smije pa ju je pokušao izbiti nogama, ali u toj smušenosti lopta je prošla pokraj njega, a Benzema je ni kriv ni dužan zabio za veliko vodstvo, koje je naposljetku značilo i prolazak Reala. 
 
Nakon utakmice, nesretni golman Bayerna, koji je u 29. godini zbog ozljede Manuela Neuera dobio priliku stati na vrata bavarskoga giganta, shrvan i dotučen sam je sjedio na travi kultnog stadiona u Madridu dok su svi ostali već bili u svlačionici. Svjestan što je napravio u najvažnijoj utakmici svog života. Slika je to koja je obilježila utakmicu i koja će vjerojatno u dobroj mjeri obilježiti karijeru Svena Ulreicha.
 
Kiks njemačkog vratara komentirao je i legendarni Oliver Kahn.
 
''Jasno je da je istodobno želio i uhvatiti loptu i izbiti je. Takve stvari događaju se i najboljim golmanima, to se i meni dogodilo protiv Reala kod slobodnjaka Roberta Carlosa”, rekao je jedan od najvećih golmana svih vremena pa je slikovito objasnio kako se sad osjeća nesretni Ulreich:
 
''Kad vam se ovako nešto dogodi, ne želite se probuditi sljedećeg jutra.''
 

Pročitajte više