Leicester emotivno proslavio gol, strijelac dobio žuti karton

Foto: Getty Images/Guliver Image

LEICESTER je u emotivnoj utakmici 11. kola Premiershipa u gostima pobijedio Cardiff 1:0 što je bila prva utakmica nakon tragične pogibije Leicesterova vlasnika Vichaija Srivaddhanaprabhe. Tajlanđanin je prošle subote s još četiri osobe poginuo u padu helikoptera nakon utakmice Leicestera i West Hama.

Iako su odgodili utakmicu protiv Southamptona u Carabao Cupu prošlog utorka, Leicesterovi igrači su inzistirali da igraju danas u Walesu u čast, kako su rekli, svojeg preminulog vlasnika. Uoči utakmice održana je minuta šutnje tijekom koje su neki igrači i zaplakali, a Leicesterovi navijači na stadion su donijeli tajlandske zastave i transparente u čast Srivaddhanaprabhe.

Gosti su do pobjede došli u 55. minuti golom Demaraija Graya koji je nakon što je zabio skinuo dres i pokazao majicu na kojoj je pisalo "For Vichai". On i suigrači potrčali su prema svojim navijačima i slavili kao da su pobijedili, a nakon toga je sudac Grayu dao žuti karton zbog skidanja dresa.

Leicesterovi igrači su nakon utakmice došli pozdraviti navijače i s njima zajedno slavili pobjedu.

Momčad Leicestera će nakon utakmice zajedno s ljudima iz kluba otputovati na Tajland gdje je u tijeku trodnevni sprovod njihova preminulog vlasnika.

Pročitajte više