Leko nakon poraza od zadnje ekipe lige: Mogao sam ostati na kauču s čašom crnog vina

Foto: Epa

IVAN LEKO je jučer debitirao porazom kao novi trener Standarda iz Liegea. Debi neće pamtiti po dobrom jer mu je pobjedom od 1:0 sva tri boda u 21. kolu belgijske Jupiler Pro lige odnijela posljednja momčad lige KV Kortrijk. Ovo je Leki prvi put u karijeri da na klupi nekog kluba debitira porazom.

"To je nogomet. Znali smo da nas čeka teška utakmica protiv dobro organiziranog suparnika. No, tada vam treba instinkt ubojice. Ovakve utakmice možete usporediti s boksačkim mečevima, jedan precizan udarac je dovoljan za pobjedu. Suparnik je pogodio svoj udarac i na tome im čestitam'', rekao je Leko na presici nakon utakmice pa je dodao:

''Moramo ovo prihvatiti. Prihvatiti kritike, ali ostati uzdignute glave i nastaviti naporno raditi. Sto posto nije dovoljno, želim da igrači umiru na terenu. Želim da budu spremni umrijeti na treningu'', dodao je bivši trener Hajduka, kojeg belgijski navijači napadaju da se koristi klišejima i ratnom metaforom i posebno su se uhvatili ovog dijela:

''Gledajte, mogao sam ostati doma na kauču s lijepom čašom crnog vina. No, ovo je moj poziv, a u klub se dobro uklapam. Život je prekratak da ne biste riskirali. Moramo zapamtiti ovaj osjećaj kako bismo se vratili jači.''

Pročitajte više