Leko remizirao protiv Henryja, PSV u završnici ukrao bod Tottenhamu

Foto: EPA-EFE

ODIGRANE su prve dvije utakmice trećeg kola Lige prvaka.

U Nizozemskoj je PSV napravio veliko iznenađenje remiziravši s Tottenhamom 2:2. Lozano je doveo PSV u vodstvo u 30. minuti nakon velike pogreške Tobyja Alderweirelda. Lucas Moura izjednačio je u 39. minuti. 10 minuta od početka drugog poluvremena Harry Kane donio je prednost Spursima.

Činilo se kako će gosti mirno privesti utakmicu kraju, ali onda je Hugo Lloris zakomplicirao stvari u 79. minuti. Ponovno je Lozano pohitao u kontru, Lloris je istrčao i pokosio ga izvan kaznenog prostora i zasluženo dobio crveni karton. Osam minuta kasnije PSV je stigao do izjednačenja i konačnog rezultata. Strijelac je bio De Jong. 

Tottenham je sada sve dalje od prolaska skupine B. Nakon početnih poraza od Intera i Barcelone, ovo im je bio prvi bod, dok su Talijani i Španjolci do sada upisali dvije pobjede. Večeras igraju međusobno na Camp Nouu od 21 sat. PSV je također stigao do prvog boda nakon poraza od Barcelone i Intera. 

Rezultati by SofaScore

Leko i Henry podijelili bodove

U Belgiji smo gledali sudar klubova koji prolaze kroz teško razdoblje, Brugge zbog pravosudnih problema trenera Ivana Leke, a Monaco zbog katastrofalnih rezultata koje bilježi.

Leko je prije dva tjedna priveden u okviru velike istrage o organiziranom kriminalu, pranju novca i korupciji u belgijskom nogometu, a pušten je nakon saslušanja pred istražnim sucem. Njegov odvjetnik je tada izjavio kako hrvatski stručnjak nije osumnjičen za namještanje utakmica, ali je njegovo ime spomenuto u jednom dosjeu o pranju novca.

Pod Lekinim vodstvom Club Brugge je prošle sezone stigao do naslova prvaka i izborio nastup u Ligi prvaka, u kojoj je njegova momčad krenula s dva poraza, kod kuće od Borussije Dortmund (0:1) i na gostovanju kod Atletico Madrida (3:1). S druge strane Monaco se u prvenstvu nalazi u zoni ispadanja, a u Ligi prvaka je također upisao dva poraza. Portugalac Leonardo Jardim je dobio otkaz, a momčad je preuzeo Thierry Henry koji je u premijeri izgubio na gostovanju kod Strasbourga (1:2).

Monaco je poveo u 32. minuti nakon brze kontre, a pogodak je postigao Moussa Sylla. Šest minuta kasnije Sylla se mogao proslaviti, izašao je sam pred Leticu, zaobišao hrvatskog vratara, ali malo iskosa promašio prazna vrata. Kazna je stigla minutu kasnije kada je belgijski prvak izjednačio golom brazilskog napadača Wesleyja na ubačaj Hansa Vankena. U nastavku susreta domaćin je dominirao, propustio čistu šansu u sudačkoj nadoknadi za pobjedu, ali ostalo je 1:1.

Karlo Letica je branio za Brugge, dok Matej Mitrović nije ulazio u igru. Danijel Subašić je i dalje izvan stroja zbog ozljede i nije branio za Monaco.

U drugom susretu iz ove skupine večeras se sastaju Borussija Dortmund i Atletico Madrid. Na ljestvici vode Borussija i Atletico s po šest bodova i utakmicom manje, dok Brugge i Monaco imaju po bod.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više