TENIS

L'Equipe: Set na Roland Garrosu trajao 16 minuta. Sumnja se u namještanje

Foto: EPA

ROLAND GARROS, drugi ovogodišnji Grand Slam turnir, počinje za dva dana. Francuski L'Equipe objavio je da se zbog mogućeg namještanja istražuje meč prve runde kvalifikacija odigran u ponedjeljak. U njemu je Španjolac Bernabe Zapata Miralles sa 6:3 i 6:0 pobijedio Izraelca Dudija Selu za 56 minuta.

Prema francuskom mediju, navodno je zabilježen velik broj uplata na taj meč, dok se snimke nekolicine poena dijele po internetu. Miralles je 133. igrač na ATP ljestvici, dok je Dudi Sela u ovom trenutku 459. Međutim, Sela je 2009. godine bio 29 igrač svijeta, što mu je najbolji renking.

Službena istraga nije pokrenuta. L'Equipe je objavio da su iznimno visoke oklade zabilježene tijekom drugog seta, koji je Sela izgubio za 16 minuta, i to u Ukrajini, Cipru i Armeniji. Sela je te informacije odbacio kao neistinite. "Nema šanse da bih se bavio takvim stvarima", naglasio je Sela.

"Svima bi trebalo biti jasno da ja, kao igrač koji se zbog ozljeda dugo nisam natjecao, nisam imao velike šanse za pobjedu protiv igrača koji je daleko iznad mene. Razgovarat ću sa svojim savjetnicima kada se vratim u Izrael. Tužno je što mediji prije svega misle na svoj status, ne bojeći se narušiti ugled igrača", poručio je Sela.

 

 

 

Pročitajte više