Leteći Arsenal nadomak rušenja 31 godinu starog rekorda

Foto: Getty Images / Guliver Image

ODLASKOM Arsenea Wengera čini se da je Arsenal prodisao. Nakon startna dva poraza u derbijima od Cityja i Chelseaja, momčad Unaija Emeryja se podigla te vezala čak 11 uzastopnih pobjeda u svim natjecanjima. Redom su pred Topnicima padali West Ham (3:1), Cardiff (2:3), Newcastle (1:2), Vorskla (4:2), Everton (2:0), Brentford (3:1), Watford (2:0), Qarabag (0:3), Fulham (1:5), Leicester (3:1) i Sporting (0:1).

>>> Najljepša akcija sezone: Pogledajte što su napravili igrači Arsenala Leicesteru

Čudesni niz londonskog kluba traje čak od 25. kolovoza. Jako mu dobro ide u Europa ligi, gdje je praktički već osigurao plasman u nokaut fazu, dok je u Premier ligi na samo dva boda od vodećih Cityja i Liverpoola. U nedjelju od 14:30 sati Arsenal gostuje kod Crystal Palacea u 10. kolu Premier lige i mnogi vjeruju da može stići i do 12. pobjede zaredom te tako na najbolji mogući način najaviti dvoboj s Liverpoolom na Emiratesu u sljedećem kolu. Između toga će igrati s Blackpoolom u Liga kupu.

Ako uspije ostvariti dvije sljedeće pobjede, Arsenal će protiv Redsa imati priliku izjednačiti rekord star 31 godinu. Topnici su 1987. godine pod vodstvom Georgea Grahama vezali 14 pobjeda, što do danas nitko nije uspio ponoviti, pa čak ni Wenger koji je na klupi proveo 22 godine.

"U formi smo. Igramo jako dobar nogomet. Međutim, ne zanosimo se, još smo na početku. Idemo utakmicu po utakmicu i ne razmišljamo previše o tom nizu. Čeka nas teško gostovanje kod Crystal Palacea i svjesni smo da bismo u svakom trenutku mogli izgubiti i da će se to jednom dogoditi. Naravno, pokušat ćemo ostvariti što je moguće više pobjeda i drago mi je da smo blizu klupskog rekorda, no stojimo čvrsto na zemlji", naglašava trener Emery, koji je na početku sezone bio predmet kritika, ali je rezultatima u posljednja dva mjeseca sve preokrenuo i pokazao da zna kako vratiti slavni klub u vrh engleskog nogometa. 

Pročitajte više