rukometni euro

Liječnik objasnio zašto je korona od svih reprezentacija najžešće pogodila Hrvatsku

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

NASTAVLJAJU se problemi s koronavirusom u hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji. Jučer su pozitivni na koronu bili Mate Šunjić i Nikola Grahovac pa je izbornik Hrvoje Horvat za drugi krug pozvao čak sedmoricu novih igrača. Prvu utakmicu drugog kruga Hrvatska igra u četvrtak protiv Crne Gore.

"Imali smo lošu sreću. Ovaj pandemijski val u nekim državama i reprezentacijama krenuo je ranije. Mislim da je to razlog zašto smo mi sada jedini u ovakvom problemu. Neke druge reprezentacije prošle su ovo novo obolijevanje kroz 11. i 12. mjesec i sada su u fazi oporavka", rekao je liječnik reprezentacije Tomislav Kukin u razgovoru za RTL.

"Kod nas se ovaj val dogodio kasnije. Vidimo da je sad kod nas u državi veliki val obolijevanja. Sve ove viruse koje sad imamo mi smo donijeli iz Hrvatske", dodao je Kukin pa objasnio kako dođe do širenja zaraze u momčadi.

"Prvo morate imati zaraženu osobu. U našem slučaju, kad se redovito testiramo, ne možete pogoditi dan kad je netko već zaražen. Tek se nakon inkubacije pojavi pozitivan test. Mi ga jednostavno uhvatimo u nekoliko prvih dana, dok nema razvijene simptome, testovi su negativni, i on je u redu, pa odjednom ispadne da je pozitivan. Musa je u nedjelju bio negativan, a dan kasnije pozitivan."

Pročitajte više