Liječnik objasnio zašto je Messi prestao povraćati na terenu

Foto: AP Photo/Themba Hadebe

LEO MESSI je godinama imao problem povraćanja na terenu. Napor, iscrpljenost, igranje pod blokadama tijekom bolesti i stres koje vrhunski sport donosi, razlozi su zbog kojih sportaši povraćaju na borilištima i to nije toliko čudno.

Međutim, Argentincu se to prečesto događalo. 

"Istina je da često povraćam: Tijekom utakmica, na treninzima, kod kuće. Ne znam što je to, ali napravio sam mnoge pretrage i one nisu pokazale ništa zabrinjavajuće. Uzmem tabletu protiv povraćanja i prestane, a na terenu ispovraćam sve što imam i tada prođe", prije par godina je priznao Messi.

Skupina liječnika proučavala je slučaj Lionela Messija i tražila objašnjenje zašto igrač Barcelone često povraća na terenu. Mnoge su se teorije navodile o razlozima, a liječnici su otkrili svoje viđenje. 

''Stvara mu se višak sluzi i počinje se rastapati, a tijelo više nema kapaciteta ukloniti je, pa dolazi do povraćanja'', još 2014. je rekla španjolska liječnica Helena Rey, a slično je razmišljao i argentinski liječnik Enrique Prada: 

''Rinosinusitis je prisutnost infekcije sinusa i tu sluz treba liječiti antibioticima jer bakterije u tim područjima stvaraju stalnu sluz koja ide do želuca i probavnog trakta, i to stvara probleme.''

Međutim, povraćanje na terenu danas je prošlost, a Messi se riješio ovog problema zahvaljujući doktoru Guilanu Poseru.

Poser je uveo novi režim prehrane za Messija i nakon toga problem je nestao.

"Stvari poput alkohola, brašna, crvenog mesa, gaziranih pića i rafiniranih žitarica smo potpuno izbacili. Leo danas uzima Yerba Mate čaj, povrće, sezonsko voće te mineralnu vodu i to mu puni mišiće", rekao je Poser i nastavio je:

"Jednostavno se mora ograničiti unos hrane koja je kontaminirana pesticidima, herbicidima, antibioticima i lijekovima".

Pročitajte više