Liječnik upozorio Ronalda: Preskoči utakmicu protiv Cityja, karijera ti je u opasnosti

Foto: Getty Images / Guliver Image

REAL MADRID na svojim društvenim mrežama objavio je snimku Cristiana Ronalda kako trenira, no još nije zaigrao ni minute po povratku, a glasine koje stižu iz glavnog španjolskog grada sugeriraju kako bi ponajbolji svjetski nogometaš mogao propustiti i uzvratnu utakmicu polufinala Lige prvaka.

"Ronaldo, ne žuri s povratkom!"

Mogući nastup protiv Manchester Cityja Cristianu Ronaldu mogao bi ugroziti daljnju karijeru, tvrdi poznati madridski liječnik Mikel Sanchez, osobni liječnik Rafaela Nadala i čovjek od velikog povjerenja kraljevskog kluba, koji je često na savjetovanjima s Realovom liječničkom službom kad su u pitanju ozljede njihovih nogometaša.


Doktor Sanchez savjetovao je Ronaldu produljenje bolovanja jer još nije spreman za povratak u natjecateljski ritam. Unatoč tome što je trenirao posljednjih nekoliko dana, Portugalcu nije pametno zaigrati već u srijedu jer je u utakmicama puno veća opasnost od opasnih duela. Osobito zbog etikete koju Realov napadač nosi svaku utakmicu, one trenutačno najboljeg nogometaša na svijetu, i jasno je kako će, uostalom kao i na svakom susretu, biti pod posebnim povećalom braniča, te meta čvršćih startova. Sanchez kaže kako je rizik od nove ozljede prevelik, navodno mu je u opasnosti čak i karijera, no konačnu odluku imat će igrač, liječnici Real Madrida i trener Zinedine Zidane.


Savjetovao je Real i pri Modrićevu slučaju

Isti liječnik pregledao je i Modrića po teškoj ozljedi protiv Italije, a njegov savjet hrvatskom reprezentativac bio je isti kao i Ronaldu - pričekaj s povratkom.

"Šanse za obnovu ozljede su ti 'fifti-fifti'. Sam odluči jesi li spreman prihvatiti taj rizik“, navodno je rekao Ronaldu.

"Da je riječ o finalu, igrao bih sigurno"

"Da je riječ o finalu, igrao bih sigurno," rekao je Cristiano Ronaldo svom nekadašnjem suigraču, danas televizijskom komentatoru Owenu Hargreavesu, uoči prve polufinalne utakmice Lige prvaka.

"Svaka utakmica do konca sezone nam je kao finale Lige prvaka," rekao je trener kraljevskog kluba Zinedine Zidane uoči posljednje Realove utakmice, one protiv Real Sociedada u subotu u La Ligi.

Hoće li u srijedu dozvoliti Cristianu Ronaldu nastup u prvom idućem "finalu", vjerojatno će odlučiti tek pred sam okršaj s Manchester Cityjem na Santiago Bernabeuu.

 

 

Pročitajte više