Lindsey Vonn (pre)stiže Anju Paerson?

TALIJANSKI Tarvisio ugostit će ovoga vikenda tri utrke u Svjetskom kupu skijašica, superkombinaciju u petak, spust u subotu i superveleslalom u nedjelju.

Amerikanka Lindsey Vonn, osvajačica Velikog kristalnog globusa u zadnje tri sezone, imat će priliku dostići ili prestići Šveđanku Anju Pärson, koja je u karijeri upisala 41 pobjedu u Svjetskom kupu, ali posljednju još u siječnju prošle sezone, u kombinaciji u St. Moritzu.

Lindsey Vonn, koja se oporavila od ozljede glave, te je prošlog vikenda u spustu u švedskom Åreu proslavila svoju jubilarnu, 40. pobjedu, što znači da bi ovoga vikenda mogla sustići ili, u slučaju barem dvije pobjede, i prestići švedsku skijašicu.

Na vječitoj listi su samo tri skijašice ispred Anje Pärson. To su Austrijanka Annemarie Moser-Pröll sa 62 pobjede, Švicarka Vreni Schneider sa 55 i Austrijanka Renate Götschl sa 46 pobjeda.

"Moj cilj je samo osvojiti što više utrka. Na kraju karijere vidjet ćemo gdje sam stala. No, imam još puno ciljeva koje želim ostvariti", poručila je 26-godišnja Lindsey Vonn.

Pročitajte više