KRIMINAL U SPORTU

Lineker o Platiniju: Teška depresija, bio je jedan od nas

Foto: Getty Images / Guliver Images, EPA-EFE

BIVŠI predsjednik UEFA-e Michel Platini uhićen je u predgrađu Pariza zbog sumnji u korupciju u slučaju dodjeljivanja domaćinstva Svjetskog prvenstva 2022. godine Kataru.

Platini je bio predsjednik UEFA-e od 2007. do 2015. godine, kad mu je FIFA-in Odbor za etička pitanja zabranio rad u nogometu zajedno sa Seppom Blatterom koji mu je nezakonito 2011. godine isplatio dva milijuna eura. Tri godine kasnije Katar je dobio domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2022. godine, a FIFA sumnja da je dodjela domaćinstva bila namještena.

Nije bilo puno reakcija ljudi u nogometu odmah nakon objave Platinijevog uhićenja, ali svakako treba izdvojiti komentar legende engleskog nogometa Garyja Linekera koji je izjavio da je ovo uhićenje najviše deprimirajuće od svih.

Reakcije uživo

14 ljudi, uključujući Platinija, glasalo je da Katar dobije domaćinstvo SP-a. Gotovo svi su povezani s korupcijom.

Legenda engleskog nogometa Gary Lineker izrazio je tugu zbog Platinijevog uhićenja.

"Kada pogledamo sve koje su uhitili i osudili, Platinijevo uhićenje je najtužnije i najviše deprimirajuće. On je bio nogometaš, jedan od nas", napisao je na Twitteru.

Svjetske kladionice su u potpunosti promijenile koeficijente što se tiče favorita za domaćinstvo SP-a 2022. nakon uhićenja Michela Platinija. Prvi favorit je sada Engleska.

Gotovo svi veliki svjetski mediji za sada izvještavaju o ovom slučaju i još se čeka na konkretnije reakcije.

Pročitajte više