Livaković: Bilo mi je teško, ali kada tako pričaš s Modrićem, odmah ti je lakše

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

DOMINIK LIVAKOVIĆ obranio je tri penala u raspucavanju protiv Japana u osmini finala Svjetskog prvenstva i tako odveo Hrvatsku u četvrtfinale, gdje će igrati protiv Brazila. U razgovoru za HRT govorio je o pravilima koja zahtijevaju da golman jednom nogom mora stajati na gol-liniji.

"Pravila su takva unatrag par godina, sigurno da je malo golmanima otežano, sjetimo se gdje je Subašić izašao kada je protiv Španjolske Ramosu obranio penal, pa mislim da smo mi u malo većem minusu. Uvijek jedna noga mora biti na liniji, vidjeli ste koliko puta su vratili penal čim golman malo izađe. Sve na kraju ispadne na emociju", rekao je Livaković.

Pitali su ga bira li odmah stranu ili čeka na napadača. "Najbitnije mi je ostati miran na početku, po nekom osjećaju i analizi koju dobijem od analitičara Marka, po tome najviše gledam. On mi pokaže sve penale igrača unatrag par godina, po tome gledam nagib tijela i neke sitnice, ali na kraju se većinom osloniš na osjećaj", odgovorio je.

"Meni je u tom trenutku bilo malo teško, ali kada pričaš s Modrićem..."

"Super je osjećaj biti među osam najboljih, ali već smo se okrenuli Brazilu, već smo ga analizirali, nema puno vremena za misliti unazad. Dolazi nova utakmica, svaka sljedeća je najbitnija tako da se nadam da će sve biti dobro", izjavio je golman hrvatske reprezentacije.

Uoči Svjetskog prvenstva objavljen je video u kojem Luka Modrić bodri Livakovića. Novinar HRT-a pitao ga je koliko mu je to značilo. "Svi znamo tko je Luka, on je pravi kapetan. Svi imaju uspone i padove u karijeri, meni je u tom trenutku bilo malo teško, ali kada pričaš tako s kapetanom, kada ti da podršku, onda je sigurno lakše", rekao je Livaković.

Podsjetimo, FIFA je objavila dokumentarac Kapetani, u kojem je Modrić razgovarao s Livakovićem. Golman Dinama ispao je iz sastava za utakmicu s Rusijom na Poljudu, a Modrić je snimljen kako ga u hotelu pokušava utješiti.

"Ne bih ti to govorio da me boli ona stvar za tebe, ali drag si mi dečko, zato ti govorim. Ali ja ne vidim tvoj napredak u reprezentaciji! Možda te pritisak smeta? Odaješ nesigurnost momčadi. Što ima veze ako pogriješiš, pa svi griješe, zašto ne bi ti smio? Ali moj je osjećaj da se ti bojiš pogriješiti. Ti si golmančina, znaš li to?" rekao je Modrić.

Neymarovi penali

Livaković je odgovorio i na pitanje je li gledao kako Neymar izvodi penale s obzirom na to da Hrvatska s Brazilom igra u petak u 16 sati. "Sigurno da je takvim igračima puno teže obraniti penal, ali nadam se da ćemo mi to riješiti prije penala", zaključio je Livaković.

Pročitajte više