Dinamo zaustavljen u Vinkovcima: Modri prosuli preokret pa se spašavali poraza!

CIBALIA i Dinamo remizirali su 2:2 u posljednjoj utakmici subotnjeg programa 17. kola HNL-a, u dvoboju koji je za HNL prilike ponudio neobično puno uzbuđenja i izvrsnih poteza. Vinkovčani su poveli preko Koledića, Kovačić i Ibanez su preokrenuli, a konačan rezultat postavio je Dino Kresinger.

Susret koji je mogao otići na jednu i drugu stranu završen je najpoštenijim ishodom - remijem, kojim su ipak puno zadovoljniji domaćini. Jesensku polusezonu Cibalia je okončala s devet utakmica bez poraza, a Dinamu uoči dolaska Lyona ovakav rezultat baš i neće najbolje sjesti.

Neugodni Kresinger nerješiva enigma za reprezentativca Vidu

Pred pet tisuća gledatelja, od čega je bilo 800-ak navijača Dinama, gosti su od prve sekunde zagospodarili terenom, ali prvu prigodu imala je Cibalia - Bartolović je u petoj minuti prošao po desnom krilu i zavrnuo u sredinu, ali ispred Kresingera na lopti je bio brži Domagoj Vida. Bio je to jedan od rijetkih duela Vide i Kresingera kojeg je reprezentativni stoper riješio u svoju korist.

Vidinu noćnu moru Kresinger je najavio i 10-ak minuta kasnije, kada je pobjegao neopreznom stoperu Modrih i iz okreta spretno reagirao na ubačaj, tukao iz prve, ali lopta je otišla pored lijeve vratnice Kelavina gola.

Nije bio njegov dan: Sammir dvaput pogodio stativu

U 19. minuti Cibalia je povela - Frane Vitaić se sjurio kroz sredinu terena i poslužio na lijevoj strani Ivana Koledića koji iz prve puca i udarcem u donji lijevi kut matira Ivana Kelavu za vodstvo Vinkovčana!

Niti 30 sekundi prije Koledićeva pogotka Sammir je iz slobodnjaka pogodio stativu, a da Brazilac nije imao svoj dan potvrdilo se i u 25. minuti. Rukavina mu je ostavio povratnu loptu, Sammir puca s 25 metara, ali ista ona stativa koju je pogodio iz slobodnjaka i ovog je puta spasila domaće!

Tomečak, Vrsaljko, Alispahić - svi su oni pokušavali poravnati, ali prije odlaska na odmor Cibalia je umalo povećala prednost. Rugašević s 40 metara pronašao Kresingera, koji opet bježi Vidi, ali njegov udarac glavom odlazi pored Kelavina gola.

Genijalni Kovačić donio brzinu više

Kruno Jurčić tijekom poluvremena u svlačionici je ostavio Alispahića i Tomečaka, umjesto kojih je uveo Krstanovića i Kovačića. Ovaj potonji za to mu se zahvalio poslije samo devet minuta. Uzeo je loptu na 40 metara, nanizao četvoricu igrača, namjestio se na udarac i pogodio malu mrežicu Vranjićeva gola. Fantastičnim potezom Kovačića Dinamo je izjednačio, i još više dodao gas.

Obrana Cibalije odolijevala je napadima, u 64. minuti Kovačićev udarac poslije novog slaloma Vranjić je odbio u korner, a prije Dinamova preokreta Cibalia je imala odlične prigode za vodstvo. Dvaput je u 73. minuti Kelava spasio Modre - odbio je Bartolovićev pokušaj iz mrtvog kuta, lopta se odbila na nogu Vitaiću koji tuče s 20 metara, ali Kelava opet brani.

Neizbježno se dogodilo iz slobodnog udarca, kojeg je izborio Badelj. Sammir i Ibanez stajali su kraj lopte, Argentinac je topovski opalio i lopta je završila iza Vranjićevih leđa. Malo tko je vjerovao da će se Vinkovčani poslije ovoga vratiti, ali upornost im se isplatila u 87. minuti, kada je na Bartolovićev ubačaj iz kornera u skoku najviši bio Dino Kresinger, koji se naklonio sa šest metara i poravnao. Međutim, tu nije bio kraj uzbuđenjima...

Ludnica 90. minute: Ademi s crte spriječio poraz, Vranjić umalo poklonio pobjedu Modrima

Samo minutu kasnije Rukavina nije uspio glavom pospremiti loptu u mrežu na centaršut Vrsaljka, a u 90. je mladi Drago Ćorić povukao kontru, zaobišao Kelavu i pucao, ali s gol-linije Arijan Ademi odbio je loptu.

U prvoj minuti sudačke nadoknade umalo je koban bio Ibanez. Njegovu bombu iz slobodnjaka Vranjić je odbio, ali se uspio pribrati i zgrabiti loptu ispred natrčalog Rukavine...

Početni sastavi:

CIBALIA: Vranjić - Radotić, Županić, Lučić, Rugašević - Mazalović, Jurić, Vitaić - Koledić, Bartolović - Kresinger

DINAMO: Kelava - Vrsaljko, Vida, Cufre, Ibanez - Badelj, Calello - Tomečak, Alispahić, Sammir - Rukavina

Sudac: Domagoj Vučkov (Rijeka)

Pročitajte više