Jurčić: Svakome tko sutra dođe na stadion treba čestitati

UOČI posljednje utakmice u skupini Lige prvaka Kruno Jurčić ima samo jednu želju:

"Velika želja mi je da uzmemo prvi bod u Ligi prvaka, to bi bila velika nagrada za sve nas koji smo u projektu."

"Želim da izvučemo sve ono što je ostalo u nama. Kako igrači, tako i mi koji smo uz njih. Treba nam pozitivna energija, ovo je bila duga polusezona. Opet ponavljam; interesira me prije svega da dečki daju maksimum, da se ne raspadamo i da dostojno prezentiramo Dinamo."

Dinamo muče ozljede, Jurčić se prisiljen krpati:

"Imamo problema u slaganju zadnje linije, jasno je da uskaču Leko ili Ademi. Jučer sam uigravao Ademija. Naš sastav ovisi i o ekipi Lyona koja je pojačana oporavkom četiri igrača koja nisu bila u prvoj utakmici. Lisandro, Ederson, Gourcuff, Cris.... Pitanje je kada će biti u maksimalnoj formi, no oni su jednostavno kvaliteta. U takvoj situaciji imaju dvije-tri različite formacije", ističe Jurčić.

Igrači tvrde da je Lyon ekipa koja ih je najmanje impresionirala u skupini.

"Već sam istrčao pred rudo kada sam prije skupine rekao da je Ajax možda naša šansa. Za razliku od Ajaxa i Reala koji melju svojim sustavom, Lyon je čvrsta, brzinski jaka ekipa s kvalitetnim pojedincima. Oni utakmice rješavaju na čvrstoću", smatra Jurčić.

Lyon neće mijenjati stil igre

"Svjesni smo da imaju teoretske izglede za prolazak skupine i to će odrediti njihovu igru sutra. Lyon nije ekipa koja radi visoki pritisak, oni su strpljiva ekipa. Velike ekipe uvijek upražnjavaju svoj stil igre, oni će u mirnoći i brzini pokušati doći do što većeg broja pogodaka. Ne vjerujem da će mijenjati svoj stil igre", kaže trener.

A hoće li Dinamovi igrači promijeniti ulazak u utakmicu? Hoće li nestati impresioniranosti velikom scenom?

"Nije ista stvar kada 12 puta zaredom igrate Ligu prvaka ili je igrate nakon 12 godina."

"Sljedeće godine bit će nam puno lakše", nadovezao se Ivan Kelava.

Vratara Dinama opet čeka puno posla, ali on se nada sljedećem: "Očekujem da i mi napravimo dobar napadački posao i da zaustavimo njihove šanse."

S obzirom na Dinamove rezultate, stadion neće biti pun.

"Sinoć smo trenirali noću po kiši, a bilo je ljudi na zapadu.... Svakome tko sutra dođe na utakmicu, treba odati počast. To je velika ljubav, svaka im čast, poštujemo to."

"Bilo je lijepih i manje lijepih trenutaka u ovoj polusezoni. Sutra se želimo odužiti svima koji su bili uz nas, od navijača do radne zajednice", dodao je Kelava za kraj najave.

Pročitajte više