LIVE STREAM Mirko Filipović večeras ekskluzivno na Indexu, odgovara na sva pitanja

Foto: D.R. / Index / Getty Images / Guliver image 

MIRKO FILIPOVIĆ večerašnji je gost u redakciji Index Sporta, gdje će u live streamu iza 19 sati s vama podijeliti ekskluzivne informacije nešto više od mjesec dana uoči povratka u ring. 

25. svibnja na kultnom Wembleyju, pred 12 500 gledatelja na priredbi Bellatora, 43-godišnji Filipović borit će se protiv Roya Nelsona.

Bit će to spektakl, ali i samo jedna od postaja na oproštajnom putu koji je zacrtao Filipović, s velikim finalom na Staru godinu u Japanu, s pobjednikom Rizinovog teškaškog turnira.

Da bi ostao u formi, do kraja godine želi odraditi još dvije borbe, a Nelsona nije mogao odbiti. 

S Filipovićem pratimo taj put i brutalne pripreme. S Indexovom urednicom Deom Redžić razgovarat će kako se oporavlja i motivira te što sve prolazi da bi u 43. godini izgledao kao da je na početku karijere.

Nakon više od 20 godina profesionalnog staža u ringu, Mirko je jedan od najvećih poznavatelja sporta i najbolji sugovornik s kojim možete potrošiti vrijeme ako vas zanimaju istine, tajne i prevare moderne borbe. Razgovarat ćemo o anegdotama iz njegove karijere, ali i o činjenici da je više zabrinut zbog stanja o državi nego zbog bilo kakve vlastite borbe i komentara koje sluša o sebi. 

"Moj jedini doping je krvavi trening, a u životu sam zaradio krv i šavove. Nikome ništa nisam uzeo i volio bih da svima mogu pomoći da žive bolje", često ističe Mirko u posljednjim intervjuima koje smo s njim vodili ove godine. 

O temi dopinga, Mirko Filipović je već za Index Sport dao jedan od najgledanijih intervjua u svojoj karijeri, a iste teme dotaknut ćemo se i večeras. 



Mirko je kultni status na svjetskoj sceni stekao stilom borbe, života i treninga. Publika prepoznaje da nije umjetan, a to vide i njegovi protivnici. Razgovori s Mirkom uvijek su brutalno iskreni, a večeras će s nama podijeliti ekskluzivne informacije o pripremama za meč u Bellator te odgovarati i na vaša pitanja, koja možete postaviti putem Facebook stranice Index Sporta.

Cro Cop (43) trenutno ima niz od osam pobjeda zaredom u različitim organizacijama. Dvije godine mlađi Nelson prošlog mjeseca izgubio je na Bellatorovu Grand Prixu od Mitrionea. U posljednjih devet borbi slavio je samo triput. Mirko bi nakon Nelsona trebao odraditi još jednu borbu, kao pripremu za oproštaj u Japanu posljednjeg dana 2018. godine.

"To je mangupski potez s moje strane, dočekat će me na oproštaju neka mlada zvijer, a ja ću već biti u 45. godini. Zato se moram održavati, u ovim godinama ne mogu napraviti toliko. Zato moram odraditi još dvije borbe. Nije stvar u borbi jer osjećaj za borbu neću nikada izgubiti, ali kako da se natjeram na intenzivne pripreme, da se masakriram treningom, ako ne postoji cilj, odnosno borba? S ovoliko godina moram imati cilj ispred sebe. Taj cilj nije novac nego borba. Da se razumijemo, bit ću vrhunski plaćen. Zbog čega ljudi ustaju ujutro i idu na posao? Svi idu zaraditi, samo ja prema nekakvim komentarima ne bih trebao zaraditi. Koga boli briga za to... Ako će netko trenirati umjesto mene, trpjeti bol i udarce, onda bih razumio njegove komentare, a ovako - 'mind your own business'", rekao nam je Mirko Filipović o svom planu uoči borbe u Japanu posljednjeg dana 2017. godine.

Pročitajte više