SPEKTAKL NA ANFIELDU Liverpool u devet minuta nokautrao City i nanio mu prvi poraz u sezoni

Foto: Getty Images / Guliver Image

LIVERPOOL je razbio Manchester City (4:3) u spektakularnom dvoboju 23. kolu Premier lige. Nevjerojatni Redsi, čiji je kapetan Dejan Lovren, plesali su protiv lidera, a onda strahovali do posljednjeg trenutka, ali su na kraju uspjeli potpisati prvi poraz lidera nakon 30 utakmica.

Alex Oxlade-Chamberlain je već u 9. minuti načeo momčad Pepa Guardiole, kada je s ruba šesnaesterca zabio u suprotni kut za vodstvo Liverpoola.

Odgovorio je Leroy Sane u 40. - Nijemac je odlično prošao po lijevoj strani i na prvu vratnicu probio vratara Kariusa za 1:1. Bio je to rezultat prvog poluvremena, a onda je u nastavku City doživio konačni potop na Anfieldu, gdje nije slavio od 2003. godine.

Za samo devet minuta Ederson je tri puta vadio loptu iz mreže. Prvo je Roberto Firmino izašao jedan na jedan sa sunarodnjakom iz Brazila i majstorski ga lobao za novo vodstvo 2:1.

Već u 60. Sadio Mane je pogodio desnu vratnicu, a minutu kasnije povisio na 3:1. Mohamed Salaha je osvojio loptu i dodao do Manea, koji je s 12 metara poslao projektil pod gredu i bacio Anfield u ekstazu. 

Šokirani gosti bili su na konopcima, a konačni nokaut zadao im je Salah u 68. minuti. Nakon duge lopte Ederson je istrčao i odbio loptu, ali je ona stigla na nekih 40 metara do Egipćanina, koji je iskoristio izlet vratara i zabio za nevjerojatnih 4:1. 

Do kraja su Bernardo Silva u 84. i Ilkay Gundogan u 91. samo uspjeli ublažiti poraz na 4:3, ali City nije uspio izbjeći prvi poraz nakon 30 utakmica, čime je završena jedna fantastična serija. 

 

 

 

Pročitajte više