TRANSFERI

Liverpool za "novog Ronalda" ponudio 70, Benfica traži 120 milijuna eura

Foto: EPA-EFE

PREMA PISANJU portugalskog lista Correio de Manha, Liverpool je ponudio Benfici 70 milijuna eura za 19-godišnjeg Joaa Felixa.

Portugalsko čudo od djeteta, kojeg su već prozvali novim Ronaldom, ove sezone je u 19 nastupa zabio šest i asistirao jedan gol. Može igrati veznog, oba krila i polušpicu i smatra se jednim od najvećih talenata u bogatoj povijesti Benficine nogometne škole.

No, portugalski klub odbio je tu Liverpoolovu ponudu i ne želi ga pustiti za manje od 120 milijuna eura koliko iznosi Felixova otkupna klauzula. Osim Liverpoola zainteresirana su i oba Manchestera, a prava utrka za Joaa Felixa očekuje se na ljeto.

Joao Felix je kao klinac igrao u Portu da bi u Benficu došao 2015. kad je imao 16 godina. Sljedeće godine bio je ključan igrač Benficine mlade momčadi u pohodu na finale omladinske Lige prvaka koji je portugalski klub izgubio od Salzburga. U deset utakmica zabio je šest golova.

Za prvu momčad Benfice debitirao je ove sezone u 2. kolu protiv Boaviste, a zadnje tri utakmice bio je u početnoj postavi. Joao Felix je izrazito brz igrač, zastrašujuće tehnike i vizije, a konstitucijom podsjeća na Thierryja Henryja.

Pročitajte više