TRANSFERI I GLASINE

Liverpool za siječanj priprema transfer od 140 milijuna eura

Foto: EPA-EFE

NAPETU situaciju u odnosima Borussije Dortmund i Jadona Sancha gotovo sigurno će iskoristiti Liverpool. Tako tvrdi Jan Aage Fjortof, nekadašnji nogometaš, a danas nogometni analitičar.

Sancho nema klauzulu u ugovoru, a Nijemci su odredili i odštetu. Prema izvorima Fjortofa riječ je o iznosu od oko 140 milijuna eura što bi Redsi mogli isplatiti i tako već u siječnju ojačati ionako brutalno jak napad.

Mohamedu Salahu, Sadiju Maneu i Robertu Firminu dodali bi jednog od najboljih mladih ofenzivaca svijeta, 19-godišnjaka koji već ima 11 nastupa i dva gola za Englesku.

Sancho je u Dortmundu od 2017. godine kada je stigao iz Manchester Cityja za otprilike deset milijuna eura. 

Pritom se perfektno uklapa u nogomet Jurgena Kloppa - brzinom, tehnikom i driblingom bio bi idealna nadopuna napadu prvaka Europe. Na sjeveru Njemačke čini se da je svoje završio jer njegovo ponašanje sugerira rastanak.

Naime, posljednjih nekoliko mjeseci propuštao je treninge ili se kasnije vraćao s reprezentativne pauze.

Ipak, uprava Dortmunda osim novčanih kazni nikako ozbiljnije ne može sankcionirati Sancha, primjerice, potpuno ga udaljiti iz momčadi jer je on igrač na kojem ovo ljeto planiraju zaraditi preko 100 milijuna eura.

Na dan utakmice s Barcelonom zakasnio je na sastanak i nakon toga je izbačen iz prve momčadi. Problem je i dalje ta disciplina na kojoj bi Klopp morao poraditi.

"Lepršav je, nepredvidiv, kreativan. Vidim onaj pravi ulični nogomet u njemu. Moramo ga malo disciplinirati kako ne bi ubio taj svoj talent. Okružit ćemo ga boljim igračima kako bi napredovao u takvom okruženju i kako bi vidio što je to profesionalan nogomet", rekao je Mark Burton, koordinator mlađih uzrasta u Manchester Cityju iz kojeg je Jadon odlučio pobjeći prije dvije godine.

"On je netko tko uvijek traži nove izazove. Neki dečki se boje prijelaza iz selekcija u selekciju, no njemu to ide s lakoćom. To ga čini različitim od drugih. Upitao sam ga koji je njegov san, a on me pogledao u oči i rekao da jednog dana želi zaigrati u jednom od najboljih europskih klubova, za reprezentaciju Engleske, te učiniti svoju obitelj ponosnom."

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više