Ljubičić nakon velike borbe izgubio od Monaca

IVAN LJUBIČIĆ je ispao u polufinalu austrijskog Poertschacha, bolji od našeg tenisača bio je Argentinac Juan Monaco 6:4, 6:7, 7:6.

Nakon što je u četvrtfinalu protiv Španjolca Gimeno-Travera spasio šest meč lopti, Ljubičić je protiv branitelja naslova Monaca odigrao još jedan težak meč, koji je trajao dva sata i 54 minute. U trećem setu je imao break i servis za pobjedu kod 5:4, ali je ipak morao priznati poraz u 13. igri.

U prvom setu Monaco je napravio dva “breaka”, Ljubičić jedan, s tim da su obojica imali stopostotnu iskorištenost prilika za obrat. U drugom setu Argentinac nije došao do prilike za oduzimanje servisa, dok je Ljubičić imao tri šanse, ali bez uspjeha. U “tie-breaku” je ipak bio uvjerljiv i sa 7:4 izborio treći set.

Ljubo je “breaknuo” Monaca kod 1:0 i držao servis sve do 5:4, kad je propustio priliku zaključiti dvoboj. Potom je uslijedio vrlo zanimljiv, drugi tie-break u meču.

Naime, nakon što je Monaco na svom servisu osvojio prvi poen, obojica su izgubili sve sljedeće početne udarce! U tom ritmu u prednosti je bio Argentinac, koji je došao do 7:4 i finala.

U drugom polufinalu Poertschacha sastaju se dva Rusa, prvi nositelj Nikolaj Davidenko i Igor Kunjicin.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više