Ljubičić: Ovo mi je dodatni motiv za nastavak sezone

ZA RAZLIKU od prošle godine kada je na otvaranju sezone izgubio u finalu turnira u Dohi, najbolji hrvatski tenisač Ivan Ljubičić ove je godine otišao i korak dalje trijumfom na 380.000 dolara bogatom ATP teniskom turniru indijskom Chennaiu.

Iako je planirao da u prvom tjednu uopće neće igrati, ponudu organizatora nije mogao odbiti. "Ljubo" je u Indiju doputovao s pozivnicom organizatora i u svom prvom nastupu na Madrasu upisao pobjedu.

Zanimljivo, posljednjeg dana turnira prvi hrvatski reket je morao odigrati dva meča. Nastavak polufinalnog ogleda protiv Belgijanca Kristofa Vliegena, koji je trebao biti odigran u subotu, ali je prekinut zbog kiše, pa je nastavak odigran danas. Potom i finalni ogled protiv Španjolca Carlosa Moye.

"Više se ne sjećam kada sam u jednom danu morao odigrati dva meča. Međutim, polufinalni ogled mi je pomogao da lakše pronađem pravi ritam u finalu. Cijeli tjedan sam igrao odlično i zaista sam zadovoljan." - poručio je Ljubičić, koji je u Indiji dohvatio četvrtu turnirsku pobjedu. Prvu je osvojio 2001. godine u Lyonu, dok je u prošloj godini slavio u Metzu i Beču.


"Nema boljeg otvaranja godine od pobjede. Ovaj uspjeh dodatno će me motivirati za nastavak sezone," zaključio je Ljubičić.

Njegov suparnik nije bio previše razočaran porazom u svom 38 finalu (osvojio 18 turnira).

"Ljubičić je bio bolji, potpuno zasluženo je pobijedio. U mečevima protiv tenisača kao što je Ljubičić sve prilike se moraju maksimalno koristiti. Ja danas to nisam uspio i nemam nikakvih prigovora." - kazao je španjolski tenisač, koji je do finala imao niz od 13 pobjeda zaredom u Chennaiu, a u posljednja tri susreta tri je puta porazio Ljubičića.

Index.hr/Hina

Pročitajte više