HNL

LOKOMOTIVA - SLAVEN 3:1 Pivarić junak susreta, Toplak spašava Lokomotivu od ispadanja

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

LOKOMOTIVA i Slaven odigrali su susret 33. kola HNL-a. Domaćin je pobijedio 3:1 i uzeo tri ključna boda u borbi za ostanak.

Gosti su poveli u 9. minuti preko Krstanovića, a Lokomotiva okrenula golovima Šimića u 25. i Kačavende u 66. minuti. Završni udarac Slavenu zadao je Pivarić u 90. minuti.

Dobro otvaranje Slavena, Šimić zabio golčinu

Uvjeti za igru su bili teški jer je travnjak u Kranjčevićevoj bio natopljen kišom. Slaven Belupo je puno bolje ušao u utakmicu. Bili su agresivni u obrani i tjerali su Lokomotivu na greške u predaji lopte, a onda brzim kontranapadima pokušavali ugroziti gol. Do vodstva su stigli u 8. minuti. Bogojević je odlično pucao glavom, ali je Santini izvadio loptu ispod grede i odbio je iza gola. Glavčić je asistirao iz kuta, a Krstanović je s nekoliko metara loptu glavom mirno poslao u mrežu. Bio mu je to 108. gol u HNL-u, a nije ga slavio jer ga je postigao protiv bivšeg kluba.

Lokomotiva se nakon toga probudila i zagospodarila terenom. U 22. minuti Roko Šimić je pogodio glavom nakon ubačaja Petraka, ali je nakon dugotrajne VAR konzultacije pogodak poništen. Šimić je bio u zaleđu nekoliko centimetara. Samo dvije minute kasnije, Slavenu nije bilo spasa. Šimić je došao do lopte na rubu kaznenog prostora, snažno je pucao isprve i pogodio rašlje Filipovićevog gola. To je dalo krila domaćinu koji je do kraja poluvremena bio bolja momčad, ali rezultat se nije mijenjao.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Lokomotiva kaznila bizarne greške gostujuće obrane, Pivarić junak susreta

Drugi dio donio je malo oprezniju igru s obje strane. Sve do 63. minute nije bilo bitnijih događanja. Onda je Kačavenda ukrao jednu loptu obrani Slavena i dodao Šimiću koji je loše pucao iz sjajne šanse. Dvije minute kasnije vidjeli smo gotovo identičnu situaciju. Ovog puta je loptu izgubio Paracki, Pivarić dodao do Kačavende koji je mirno poentirao kraj Filipovića za preokret.

Posao je domaćoj momčadi otežao Marić koji je zbog neopreznog starta zaradio drugi žuti karton u 71. minuti. Slaven je napadao, ali nije uspio kreirati dobru šansu. Susret je definitivno prelomio Pivarić u 90. minuti. Filipović je izašao daleko sa svojih vrata. Dodao je loptu Kimu, a igrač s posudbe iz Dinama ju je izgubio te se Pivarić gotovo ušetao u praznu mrežu.

Lokomotiva je pobjedom stigla do osme pozicije i sada su joj šanse za ostankom u ligi puno veće.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više