Londonski derbi: Tottenham kod Chelseaja traži čudo, Ancelotti im predviđa raspad

SUBOTNJI londonski derbi prilika je Tottenhamu da pokaže koliko stvarno vrijedi njihova momčad. Na gostovanju kod gradskog rivala Chelseaja moraju izvući pozitivan rezultat ukoliko žele nastaviti utrku sa Manchester Cityjem za mjesto u Ligi prvaka sljedeće sezone.

Prva su tri mjesta sigurna, na njima će biti Manchester United, Chelsea i vrlo vjerojatno Arsenal. Borba se vodi za četvrto mjesto koje nudi igranje kvalifikacija za Ligu prvaka. Na toj je poziciji trenutačno Manchester City, ali mu prijeti Tottenham, pa čak i Liverpool. Manchester City i Tottenham su dosad odigrali 33 utakmice, a City u ovom momentu ima četiri boda više.

Redknapp: City ima pole-position

"Jasno je da Manchester City u ovom trenutku ima "pole position" za tu četvrtu poziciju. Četiri boda su velika prednost, ali definitivno ne i nedostižna", rekao je trener Tottenhama Harry Redknapp, ali odbio priču da će se njegova momčad predati.

"Pet je utakmica ispred nas, što znači i petnaest bodova. Mogućnosti su velike, prilika za obrat ima sasvim dovoljno. City može kiksati u dvije-tri utakmice, mi možemo ući u seriju. Stvarno je sve moguće, iako znam da će biti teško. Pogotovo iz aspekta jer moramo dobivati jako teške utakmice."

Ancelotti: Kada jednom iskusite Ligu prvaka, željet ćete nastupati u njoj svake godine

Carlo Ancelotti spreman je pokvariti planove Redknappovih nogometaša i najavljuje im tešku borbu za nastavak bajke koju proživljaju ove sezone.

"Ako Tottenham ne izbori Ligu prvaka sljedeće sezone, bit će im vrlo teško privući kvalitetne igrače. Kada jednom iskusite Ligu prvaka, željet ćete nastupati u njoj svake godine", rekao je Ancelotti koji je pohvalio svog sljedećeg protivnika.

"Redknapp ima odličan odnos s igračima, a momčad mu je jako dobro organizirana. Ima znanje i sposobnost voditi englesku reprezentaciju", komentirao je trener Chelsea jednog od favorita za Capellovog naslijednika.

Torres i Drogba zajedno jurišaju na Tottenham

Ancelotti za utakmicu protiv Spursa najavljuje ofenzivu s Didierom Drogbom i "probuđenim" Fernandom Torresom u vrhu napada. Zabio je španjolski napadač nakon 734 minute posta od gola u trenucima dok je igrao s Florentom Maloudom i Nicolasom Anelkom, no talijanski šef struke smatra da Torres može biti produktivan i dok mu je partner u napadu Bjelokošćanin.

"Njih dvojica mogu igrati zajedno, Didier se dobro kreće, ne samo u šesnaestercu nego i izvan njega. Krasno asistira suigračima i baš zbog toga mislim da neće imati problema igrajući zajedno s Torresom", smatra Ancelotti.

Gol kojega je Torres postigao za 2:0 u 3:0 pobjedi protiv West Hama bio je Torresov prvi za Chelsea po transferu iz Liverpoola vrijednom 50 milijuna funti.

Spursi kod aktualnog prvaka Chelseaja nisu slavili od kada se igra Premierliga (1992. godine).

Pročitajte više