Loše vrijeme ili strah? Essien zaglavio u Londonu, u Angoli tek u srijedu


KAPETAN nogometne reprezentacije Gane Michael Essien trebao se svojim suigračima u reprezentaciji Gane na Afričkom kupu nacija u Angoli pridružiti u nedjelju navečer, ali je zbog lošeg vremena ostao u Engleskoj.


Prema originalnom planu, Essien se reprezentativnim kolegama iz selekcije Gane trebao pridružiti još u subotu, ali su se pojavile prepreke birokratske prirode, nije mogao dobiti vizu, zbog čega je vezni igrač londonskog Chelsea prolongirao put u Angolu. Nakon što je to ipak bilo rješeno, Essien je planirao doputovati u Cabindu u nedjelju navečer.

No, ovoga pute su se ispriječili iznimno loši vremenski uvjeti, zbog čega je Essienov let bio odgođen. Sada je Essien isplanirao dolazak u Angolu u srijedu. Ukoliko se opet ne umješa neka viša sila, trebao bi zaigrati za svoju reprezentaciju u petak protiv Obale Bjelokosti u B skupini.

U ovoj skupini nakon odustajanja Toga igraju samo tri reprezentacije, a prve dvije izborit će plasman u osminu finala. Obala Bjelokosti, koja je u prvenstvo ušla kao najveći favorit, odigrala je na startu razočaravajućih 0-0 protiv Burkine Faso, pa bi eventualnim porazom od Gane mogla ostati bez drugog kruga!

I Gana i Obala Bjelokosti  izborile su plasman na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici. Njihov posljednji susret, u dvoboju za treće mjesto na Afričkom kupu nacija prije dvije godine, završio je pobjedom Gane 4-2.

Pročitajte više