Lovren: Ćorluku gledamo kao nekada Šimunića, a s ovim mladićima možemo daleko

Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

NAKON prijateljske utakmice s Brazilom i poraza 2:0, hrvatski reprezentativci posvetili su se pripremama za posljednji test protiv Senegala, koji se igra u petak u Osijeku.

Protiv Brazila je izbornik Zlatko Dalić izveo kombiniranu momčad i isprobao neke nove opcije, a najviše problema bilo je u obrani koja se teško nosila s brazilskim napadačima.

Dejan Lovren prva je Dalićeva opcija za poziciju stopera. Iako ga mediji i navijači često kritiziraju, Lovren je dobrim igrama ove sezone pomogao Liverpoolu izboriti finale Lige prvaka.

"Mislim da ću dati svoj doprinos nastupima Hrvatske na Svjetskom prvenstvu, nije upitno da uvijek dajem sve od sebe, ja sam takav igrač. Naravno, nije isto igrati za klub i za reprezentaciju, s obzirom da sam u klubu gotovo svaki dan, a u reprezentaciji svakih par mjeseci", rekao je Lovren pa dodao:

"Uistinu smo dobra ekipa unutar reprezentacije i imam dobar predosjećaj uoči predstojećeg turnira. Vrlo sam pozitivan".

Uz Lovrena se u prvoj momčadi očekuje iskusni Vedran Ćorluka, a Domagoj Vida i Duje Ćaleta-Car čekaju šansu iz drugog reda.

"Naša je zadnja linija nikad iskusnija - na prošlom Svjetskom prvenstvu Ćorluka je bio u mojim sadašnjim godinama, a tada smo Šimunića gledali kao što sada gledamo Ćorluku. Mislim da je to dobra stvar, svi smo zdravi i u dobroj formi, a zajedno s ovim mladićima u momčadi možemo daleko", zaključio je Lovren.

Pročitajte više