HNL

Lovrić se oporavio od koronavirusa i potpisao novi ugovor s Goricom

Foto: HNK Gorica

KRISTIJAN Lovrić (24) potpisao je novi ugovor s HNK Goricom i vezao se uz Goricu do ljeta 2023. godine. Naravno, osim u slučaju ponude koja bi zadovoljila čelnike kluba. 

"Osjećam se jako lijepo, nastavio sam suradnju sa svojim klubom, što je bio i cilj, budući da je prijelazni rok završio. Klub je ovim novim ugovorom pokazao da vjeruje u mene, a na meni je da nastavim na terenu pokazivati sve što sam pokazivao do sada. Nadam se da ćemo svi zajedno uspjeti ostvariti cilj koji smo si zacrtali, a to su kvalifikacije za Europa ligu", rekao je Lovrić nakon jutarnjeg treninga.

Došao je u Goricu prije više od dvije godine, u ljeto 2018. godine. U međuvremenu je odigrao 71 utakmicu, postigao 31 pogodak i podijelio 19 asistencija. 

"Kad bih rekao da sam bio baš ovako optimističan, lagao bih. Pa ni najveći optimisti nisu mogli pomisliti da će Gorica ovako rasti iz sezone u sezonu. S tim da smo prošle sezone ipak malo rezultatski podbacili, nismo napravili ono što se od nas očekivalo i to nam najteže pada. Međutim, ove sezone pokazujemo iz utakmice u utakmicu da sa svima možemo igrati ravnopravno, da se možemo biti sa svakim protivnikom", rekao je Lovrić. 

Pred Goričanima je prisilna pauza, ponovno će se igrati tek 8. studenoga, no Lovrića to ne zabrinjava previše.

"Mislim da nam to neće biti prevelik problem. Svi smo mi profesionalci i naravno da će svatko od igrača, bude li ikakve mogućnosti, trenirati sam kod kuće. Vjerujem da nam forma neće previše patiti, možda ćemo dobiti i neki dodatni impuls, trenirati još malo jače, podizati se i u trkačkom i u taktičkom smislu. Dobro će to funkcionirati, siguran sam da ćemo nastaviti gdje smo stali", kazao je Lovrić. 

Poraz od Dinama (2-3) gledao je na televiziji, nije mogao pomoći suigračima jer je pauzirao zbog zaraze koronavirusom, ali sada se vraća na teren. 

"Moj je dojam da smo mogli i morali uzeti više. U drugom poluvremenu bili smo bolji, zabili dva gola, imali prilike zabiti i treći, ali Dinamo kao Dinamo... Iskusna momčad, najbolja u državi, koja kažnjava svaku, i najmanju pogrešku, a tako je bilo i ovoga puta. Imali su i Gavranovića, koji je u sjajnoj formi, zabio je šest golova u tri utakmice za klub i reprezentaciju, i na kraju moramo reći da je Dinamo zasluženo pobijedio. Iako, i dalje vjerujem da ne bi bilo nezasluženo i da smo mi uzeli bod, možda i sva tri", zaključio je Lovrić.

Pročitajte više