Lyonov stup obrane: Pobjedom u Zagrebu krećemo u osvajanje Europa lige!

ALY CISSOKHO, branič koji je prije dvije godine prešao iz Porta u Lyon za 15 milijuna eura, zna da nema velike šanse za prolazak u drugi krug Lige prvaka, iako će dati sve od sebe.

"Lyon je godinama igrao u drugom krugu Lige prvaka. Učinit ćemo sve da pobjedom u Zagrebu ponovimo to. No, ako ne prođemo, i plasman u Europa ligu će biti uspjeh, a onda želimo otići do kraja u tom natjecanju", poručio je 24-godišnji Francuz senegalskog porijekla.

Lyon se za prolazak među najboljih 16 LP-a mora nadati Ajaxovom uvjerljivom domaćem porazu od rasterećenog Reala, a i sam mora što uvjerljivije pobijediti na Maksimiru. Ajax ima tri boda više od Francuza i za sedam golova bolju gol-razliku.

Uoči gostovanja kod Dinama u 6. kolu skupine D, Cissokho želi da Lyon nakon velikog pada u studenom, nastavi povratak na vrh upravo u Zagrebu: "Za razliku od Reala koji je ipak prevelik zalogaj i Ajaxa kojeg smo morali dobiti, Dinamo je protivnik po mjeri."

Iako je mlad, Cissokhu će gostovanje u Zagrebu biti već 33. europska utakmica, što nije ni čudo, kada se zna da ga Lyon oteo ispred Liverpoola i Juventusa.

Pročitajte više