Mađarska zvijezda kritizirala suigrače. Mediji o igri u Slovačkoj: "Sramotno"

Foto: EPA-EFE

MAĐARSKA je kod Slovačke izgubila 2:0 na startu kvalifikacija za Euro 2020., a već u nedjelju u Budimpešti dočekuje svjetske doprvake Hrvatsku, apsolutnog favorita skupine. 

Hrvatska se pak namučila za bodove protiv Azerbajdžana preokretom 2:1 u Zagrebu, no u nedjelju bi to trebalo izgledati znatno drugačije budući da je Mađarska ipak ozbiljnija reprezentacija od Azera.

No susjedi su u problemima. Slovaci su golovima Dude u 42. te Rusniaka u 85. pobijedili u Trnavi, a mađarski mediji žestoko su opleli po reprezentaciji Talijana Marca Rossija.

Slovakia - Hungary Live Score

Izdanje u Slovačkoj nazivaju sramotnim uz priznanje da su izgubili od bolje reprezentacije. Na tom je tragu i Kramarićev suigrač iz Hoffenheima Adam Szalai. 

"Isfrustrirala nas je naša obrana. Nisam vidio ništa od onog što smo dogovarali prije utakmice. Njihova taktička superiornost napravila je veliku razliku", rekao je.

Ostali suigrači stali su u zaštitu izbornika te smatraju da je to ipak bilo korektno izdanje. Mađari su u drugom poluvremenu imali nekoliko šansi, no dobar na golu je bio Newcastleov golman Dubravka.

"Izbornikova taktika bila je dobra. Možemo izaći odavde s podignutom glavom. Ne smijemo izgubiti bodove protiv Hrvatske u nedjelju", rekao je Istvan Kovacs.

Marco Rossi, koji je Mađare preuzeo u lipnju prošle godine, gurnuo je sinoć u vatru 18-godišnjeg veznjaka Dominika Szoboszlaija, igrača Salzburga. On bi trebao početi i protiv Hrvatske.

"Izvadio sam Kalmara zbog žutog kartona, a Kleinheislera su uhvatili bolovi. Szoboszlai je dobar igrač, siguran sam da će napraviti veliku karijeru u sljedećih deset godina", smatra Rossi.

Mađarska i Hrvatska igraju u nedjelju od 18 sati u Budimpešti.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više