Maglajlija: Cilj je ostvaren, Zagreb je ponovno u vrhu Europe

KADA protivnički vratari (Martini je doduše obranio jedan sedmerac) obrane čak četiri puta više udaraca nego vaši (16:4), malo se čemu imate pravo nadati. No, gotovo svemirski Omeyer samo je vrh sante lede, Kiel je kvalitetnija momčad od Zagreba i zasluženo odlazi u polufinalu rukometne Lige prvaka. Osim na crti, Gislasson na svakoj poziciji objektivno gledano ima kvalitetnije rješenje nego što imaju Maglajlija i Bašić stoga bi Zagrebov prolazak bio pravi podvig.

> Zagreb se usprkos katastrofalnom danu svojih vratara junački oprostio od Europe

"Izgubili smo od bolje momčadi. Čestitam im od srca. Mi smo pružili koliko smo mogli u ovom trenutku", priznao je nakon utakmice pred kamerama HTV-a Senjanin Maglajlija dodavši da bi za bolji rezultat trebala minimalno dva ili tri pojačanja.

"Čestitam i našoj ekipi. Mislim da imamo lijepu budućnost samo je bitno da ostanemo na okupu. Uz dva ili tri pojačanja, to bi bilo to. Iza nas je uspješna sezona."

"Kada se sve stvari na vagu Kiel je bolja momčad"

Za pobijediti Kiel Zagreb je trebao savršenu predstavu uz malo lošiju izvedbu Nijemaca. Danas se nije dogodila niti jedna od te dvije stvari.

"Za prolazak trebala nam je savršena utakmica, a ova danas to nije bila. Niti u Zagrebu nismo odigrali kako smo mogli. Kada se sve stavi na vagu, Kiel je bolja momčad od nas. No, smatram da smo mi u nekim segmentima mogli pružiti puno više. Sada mogu reći da je za to zaslužan i njemački prvak", objasnio je Maglajlija.

Nakon lošeg prvog poluvremena, Zagrebaši su se ipak probudili pa je Kiel u nekoliko navrata visio u drugom.

"Nismo dobro ušli u utakmicu. Dogodilo se par loših napada. Izgubili smo nekoliko lopti i prvo poluvrijeme je bilo loše. Na odmoru smo se dogovorili da ćemo biti puno strpljiviji i da ćemo pokušati igrati gol za gol. To je rezultiralo boljom igrom, a u par smo navrata bili jako blizu. No, Kiel je iskusna momčad koja je znala reagirati. Uspjeli su zadržati prednost do kraja."

"Mogli su nas razbiti, no mi to nismo dozvolili"

Maglajlija je zadovoljan i zbog činjenice da je njegova momčad pala junački.

"Zadovoljniji sam danas, nego u Zagrebu. Tamo smo imali prilike dobiti, a danas se moglo dogoditi da nas je Kiel razbio. To se vrlo lako može dogoditi u ovakvoj utakmici, no mi to nismo dopustili. Vraćali smo se i to je pozitivna stvar."

Četvrtfinale Lige prvaka bio je cilj uoči starta sezone. On je ostvaren, a Maglajlija se nada da bi u narednoj Zagreb mogao napraviti korak naprijed.

"Vratili smo se u vrh"

"Vratili smo se u europski vrh. Pušemo za vrat svim top momčadima. Nažalost, izvukli smo Kiel koji je bio prejak. Pojačat ćemo se za sljedeću sezonu i idemo korak po korak. Četvrtfinale je bilo cilj i on je ostvaren", zaključio je trener Zagrebaša.

"Kiel je bio bolji protivnik"

Domagoj Duvnjak zabio je četiri pogotka, a i on je vrlo realno sagledao činjenice nakon oproštaja od Europe.

"A Kiel je u ovom trenutku bolji što su pokazali na terenu, a što je pokazao i konačni rezultat. Žao mi je jedino što smo izvukli baš njih jer je mogao biti netko drugi koga smo mogli proći. Sada se okrećemo hrvatskom prvenstvu i kupu i nadam se da ćemo sljedeće godine napraviti korak naprijed", rekao je nakon utakmice pred kamerama HTV-a Duvnjak i dodao:

"Prvi dio nije bio dobar. Loše smo ušli u utakmicu, napravili smo par grešaka, par puta se lopta odbila na njihovu stranu. No, drugo smo poluvrijeme bili puno bolji. Nismo uspjeli na koncu doći do prolaza, i zato čestitam Kielu jer su bili bolji protivnici."

M.P.
Foto: Goran Mehkek (Cropix)

Pročitajte više