MAJKA SLOVENSKOG DRAŽENA "Luka se možda neće pojaviti na NBA draftu ove godine"

Foto: Epa

LUKA DONČIĆ još jednom je dokazao da s razlogom nosi nadimak Slovenski Dražen.
 
Maestralni Slovenac u dresu Reala sinoć  je u Beogradu doslovce sam srušio Crvenu zvezdu.
Madriđani su u 29. kolu Eurolige u sjajnoj partiji i u gustoj završnici slavili 82:79, a tricu za pobjedu 0.9 sekundi prije kraja ubacio je baš Luka.
 
Dončić je čudesnu partiju zaključio s 24 poena, devet skokova, četiri asistencije i tri ukradene lopte.
 
19-godišnji Slovenac već je nekoliko godina smatran najvećim svjetskim talentom, no način kako je u tandemu s Goranom Dragićem prošlog rujna odveo Sloveniju na vrh Europe izbacio ga je u prvi plan kao potencijalnog prvog picka na NBA draftu ove godine.
 
No ako je suditi prema onome što je rekla majka sjajnog košarkaša Mirjam Poterbin, Luka će možda propustiti ovogodišnji draft koji će se održati 21. lipnja u Brooklynu. Barem se fizički tamo neće pojaviti.
 
"Dođe li do četvrte utakmice finala play-offa, Luka najvjerojatnije neće ni otputovati u SAD", tvrdi majka slovenskog majstora, koja je došla uživo gledati kako joj sin sam ubija Zvezdu usred Beograda u pretposljednjoj utakmici Eurolige.
 
"Bude li sve riješeno nakon tri utakmice, Luka će rado otići u Brooklyn'', dodala je.
 
Real je prvi favorit za naslov prvaka u Španjolskoj, čije se prvenstvo igra dulje negoli na ostatku kontinenta. No zakomplicira li Real pohod na titulu i odulji li se finalna serija, eventualna četvrta i peta utakmica finala mogle bi Dončića zadržati u Španjolskoj. Jer četvrta utakmica finala play-offa ACB lige igrat će se 20. ili 21. lipnja, baš na dan NBA drafta.
 
Bio bi to zaista presedan da igrač koji bi te noći u Brooklynu trebao biti prva zvijezda spektakla propusti draft jer mora odigrati kraj španjolskog prvenstva. Ipak, koliko god to potencijalno zvučalo bizarno, moderna sredstva komunikacije omogućit će Dončiću da itekako bude prisutan u Brooklynu u noći drafta. Red je kad će se tamo uglavnom sve vrtjeti oko njega.

Pročitajte više