MAJSTOR ĆE BITI SPREMAN ZA EL CLASICO Navijači Barce odahnuli

Foto: Guliver Image/Getty Images

PREMDA je izgubila dva boda protiv Celte (2:2), s rezultatske strane u Barceloni mogu biti zadovoljni kolom koje je iza nas. Prvi pratitelji Blaugrane nisu iskoristili kiks lidera prvenstva. Drugoplasirana Valencia izgubila je od Getafea (0:1), a četvrti Real odigrao je nulu u gradskom derbiju s Atleticom.

Nakon 14 odigranih kola Barca i dalje ima veliku prednost pred pratiteljima - pet bodova ispred Valencije, šest ispred Reala.
 
Međutim, na Camp Nouu su nakon utakmice s Celtom bili zabrinuti zbog ozljeda dvojice ponajboljih igrača.
 
Samuel Umtiti teže se ozlijedio u akciji u kojoj su gosti stigli do boda i pauzirat će oko dva mjeseca. Samim tim će propustiti okršaj s Realom koji će se igrati 23. prosinca od 13 sati.
 
Za najveći španjolski derbi bio je upitan i kapetan Barcelone Andres Iniesta koji je zbog ozljede također izašao iz igre protiv Celte. Iniesta je u 53. minuti dvoboja zatražio zamjenu, a navijači su strahovali da će biti izgubljen za ''majku svih derbija''.
 
Ipak, dobre vijesti stižu za sve one kojima je Barca pri srcu. Klub je potvrdio da legendarni veznjak nije ozlijeđen, nego ima preopterećenje u potkoljeničnom mišiću lijeve noge. 
 
Iniesta će predostrožnosti radi propustiti utakmicu Lige prvaka u utorak protiv Sportinga (20:45 sati), ali bit će spreman za utakmicu protiv Villarreala sljedećeg vikenda. I ono najvažnije za navijače Barcelone - jedan od najboljih veznjaka svijeta bit će spreman za El Clasico.

Rezultati by SofaScore

 

Pročitajte više