Makarsko trkačko čudo: Četverogodišnjak istrčao 10 kilometara za 64 minute

Foto: Pixsell

EMIL JONES, četiri godine star dječačić težak tek dvadesetak kilograma, Božićnu utrku na splitskom Marjanu dugačku deset kilometara istrčao je za sat vremena i četiri minute.

Utrku je u vremenu sat vremena i 23 minute istrčala i njegova tri godine starija sestra Diana.

"Zvuči poprilično nevjerojatno, ali ako je istrčao 10 kilometara na službenoj utrci, i to više puta, nemam razloga sumnjati. Fascinira me Emilova ustrajnost. Kod tako male djece fokus se često mijenja. Rijetkost je da se jedan četverogodišnjak tako dugo zaokupi samo jednom aktivnošću. Nikad nisam čuo za tako nešto i jednostavno nemam objašnjenja, meni je to baš fascinantno", poručio je Joško Vlašić, otac atletske dive Blanke Vlašić, za 24 sata i upozorio:

"Osobno bih bio oprezan, upoznao bih liječnika s tim detaljima i češće kontrolirao rad srca i krvne slike, čisto preventivno, da se ne bi nešto iznenada dogodilo."

Emil Jones, osim što se tečno služi hrvatskim jezikom, trenira i ragbi s dvije godine starijom generacijom. Pažnju plijeni svojom trkačkim kapacitetima.

Triput je u 2018. godini obarao rekorde na utrkama dugima desetak kilometara. Prvo u Šibeniku, potom u Krapini i na koncu u Splitu. U Zaprešiću je, pak, 100 metara pretrčao za 18 sekundi.

"Volim trčati i nikad se ne umorim", pohvalio se Emil kojem se predviđa atletska karijera.

Obitelj Jones napustila je Norvešku i Bergen te se skrasila u Makarskoj. 

"U Hrvatskoj ne možemo zaraditi novac za život i stoga supruga ili ja odemo jednom godišnje na nekoliko mjeseci u Norvešku. Kada zaradimo dovoljno, vraćamo se u Makarsku živjeti ostatak godine. Želimo da naša djeca odrastaju u ovom sjajnom okruženju", obrazložio je otac Aliksandar. 

Pročitajte više