HAJDUK ISPAO IZ EUROPE

Maltežani objavili snimku iz svlačionice Poljuda i članak koji ih je motivirao

Screenshot: Index.hr

"OVO JE povijesna pobjeda za Gziru, a i za mene kao trenera", rekao je trener Gzire Giovanni Tedesco nakon što je njegova momčad s 3:1 šokirala Hajduk i prošla u drugo pretkolo Europa lige.

Maltežani su na Poljud stigli nakon 0:2 iz prve utakmice, već su bili otpisani, a onda je Tedesco u svlačionici uoči utakmice izveo nesvakidašnji potez. Donio je igračima novine u kojima je pisalo da kladionice daju veće šanse da ćete u četvrtak navečer vidjeti vanzemaljca nego poraz Hajduka.

>> Pogledajte dva eurogola kojima je igrač od 50 tisuća eura izbacio Hajduk

>> Poluamaterski klub slavi čudo na Poljudu: "Ispisali smo povijest"

"Treba nam prava golijada! Možete li to napraviti? Naravno da možete... Ali oni koji danas istrče na teren, moraju dati 200% od sebe", galamio je Tedesco na svoje nogometaše prije utakmice protiv Hajduka.

Talijanski stručnjak na pod je stavio spomenuti novinski članak iz jednog hrvatskog medija te ga iskoristio kao sjajan motiv za svoje nogometaše.

Pogledajte kako je to izgledalo.


Poslije ogromnog podviga protiv splitskog kluba otkrio je javnosti što je napravio uoči utakmice.

"Bio sam spreman na ispadanje, a onda sam vidio podcjenjivački članak u vašim novinama. Ne ide to baš tako, novine sam im zalijepio u svlačionicu, pisalo je da će biti golijada, spominjali su vanzemaljce... Bolji motiv im nije trebao. Sve smo preveli", rekao je trener senzacije Europa lige i poručio: "Pobijedili smo veliki klub. Presretni smo."

Pročitajte više