Mamić: Ako Ćiro i Štimac ostanu u Hajduku do derbija, nemaju šanse u Maksimiru!

IZVRŠNI dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić nije se mogao suzdržati kad smo ga zamolili da nam prognozira ishod velikog derbija Dinama i Hajduka najavljenog za 10. rujna.

"Ako Ćiro i Štimac ostanu na čelu Hajduka do derbija, nemaju šanse u Maksimiru!" - ispalio je u novoj sezoni dosad suzdržani Mamić.

Podsjetimo, Dinamo je u subotu minimalnom pobjedom nad dotad vodećom momčadi prvenstva, varaždinskim Varteksom, izbio na čelo ljestvice, što je Mamića izuzetno razveselilo.

"Jako sam zadovoljan iz nekoliko razloga. Jedan je da smo formalno na čelu tablice, a drugi je da imamo podršku naše vjerne publike koja raste iz dana u dan. Navijača ima sve više i sve su glasniji, što me izuzetno veseli." - kazao je Mamić u razgovoru za Index.

No, činjenica je da Dinamo protiv Varteksa nije ostavio toliko uvjerljiv dojam kao protiv Intera i Rijeke, koje je ispratio sa šest odnosno pet golova u mreži.

"Između pobjede 1:0 i 5:0 nema neke velike razlike, osim naravno dojma, i jedna i druga nose tri boda. Svatko tko je gledao utakmicu mogao je vidjeti da je utakmica lako mogla završiti s pet do sedam golova u korist Dinama. Ipak, nećemo zabiti glavu u pijesak, evidentno je da je od 45.  minute do 70. minute bilo dosta praznog hoda, da bi nakon toga opet dinamo preko Ljubojevića i Modrića imao par stopostotnih šansi. To je posao za trenera Kužea i ne sumnjam da će on ispraviti te probleme u hodu." - kazao nam je odlično raspoloženi Mamić.

U zadnje su vrijeme sve učestalija medijska nagađanja o izdašnim ponudama bogatih europskih klubova za ponajbolje Dinamove nogometaše – Bošnjaka, Cesara, Eduarda i Modrića. Izvršni dopredsjednik Dinama kazao nam je kako se svim silama trudi održati postojeću Dinamovu momčad na okupu.

"Garantiram da do kraja ovog prijelaznog roka iz Dinama neće otići nijedan igrač, osim možda Cesara. No, ja kupcima postavljam sve veće i veće zahtjeve, nadajući se da ću ih time otjerati. No, uvijek postoji nemoralna ponuda koja se ne može odbiti." - kazao je Indexu Mamić, te nastavio lamentirati o lošem financijskom stanju u Maksimirskoj 128.

"Svaka ponuda bi se mogla odbiti, ali živimo u takvom siromaštvu da, dok se ne stvoje bolji uvjeti, teško možemo očekivati da će Dinamo postati veliki europski klub." - rekao nam je Mamić, pa ustvrdio da ne može prežaliti što je nizozemskom Heerenveenu prodao Danijela Pranjića.

"Ako vam najbolji igrači stalno odlaze, a vi ste prepušteni sami sebi, ne možete razmišljati o Ligi prvaka. Dinamo se financira zahvaljujući jednom ili dvojici financijera, ali ako grad Zagreb i navijači stanu iza nas, prvenstveno dolaskom na utakmice, kupovinom suvenira i učlanjivanjem u klub, te ako u sljedeću godinu i pol dan zadržimo ovaj igrački kadar, onda će Dinamo bez ikakvih sumnju biti momčad za Ligu prvaka, odnosno ostala europska natjecanja." - ustvrdio je izvršni dopredsjednik Dinama.

"Šećer" smo ostavili za kraj, zamolili smo Mamića da nam prognozira ishod velikog derbija najavljenog za 10. rujna, kad u Maksimir dolazi Hajduk, a maksimirski "gazda" nije nas razočarao.

"Bojim se da Hajduk do tada ne ostane bez sadasnjeg čelništva, tu prvenstveno mislim na Ćiru i Štimca, jer bi to uvelike umanjilo naše šansu. Ali, ukoliko Ćiro i Štimac ostanu u Hajduku, onda će naše šanse biti puno veće, odnosno Hajduk neće imati nikakve šanse." - zaključio je Mamić, a mi željno očekujemo reakciju iz Splita.

Pročitajte više