Mamić rehabilitirao Dinamovog "bad boya": Očekujem Drpića koji će kao kapetan voditi primjerom

NITI sat vremena prije puta u Šibenik Dinamov stoper Dino Drpić završio je u policijskom pritvoru. Prebrza vožnja, razgovor na mobitel u vožnji, vrijeđanje policije, opiranje uhićenju... Lista Drpićevih prekršaja je poduža, ali u Dinamu žele sve što prije zaboraviti, a kako bi "gospodina Celzijus" motivirali da se u budućnosti kloni sličnih ispada čak su ga i nagradili kapetanskom trakom. Kako Igor Bišćan protiv Rijeke neće igrati zbog žutih kartona, lider momčadi postao je Drpić. A tko zna, možda mu traka čak i ostane oko ruke, s obzirom na zavidnu nesposobnost vođenja ekipe koju je Bišćan pokazao.

> Ivanković najavljuje utakmicu polusezone: Nije nam teško prešaltati se na Rijeku

"Dino Drpić kažnjen je od prekršajnog suca, dobit će kaznu i od kluba, ali ne vidim zašto se o tome uopće još priča. Pa nećemo valjda čovjeka razapeti zbog jednog prekršaja", poručuje Zdravko Mamić, za kojeg se pričalo da je osobno izvukao Drpića iz pritvora, ali izvršni je predsjednik kasnije poručio kako ga je samo čekao ispred stanice (i to čak šest sati) kako bi ga nakon puštanja osobno odvezao u Šibenik. "Predlažem da cijelu tu priču s njegovim privođenjem što prije zaboravimo. Ja osobno očekujem Drpića koji će kao kapetan na terenu dobrim primjerom voditi ekipu", podvukao je Mamić.

Zdravko Mamić o premijama za pobjedu protiv NEC-a nije dužio. "Sve se zna i sve piše u klupskom statutu", kaže Mamić. A prema klupskom su statutu Dinamovci već dobili 30 tisuća eura (za osvajanje prvenstva, Kupa i ulazak u skupinu Lige Uefe), a smiješi im se još toliko ako uspiju dočekati proljeće nakon zime koja je trajala skoro 40 godina. Ako momčad izbori proljeće u Europi, svaki će igrač dobiti 30 tisuća eura, kao što je u pravilniku i predviđeno. Doista velikodušno od Mamića, posebno ako se uzme u obzir da će se kolač vjerojatno morati dijeliti na još nekoliko dijelova - mlađi brat Zoran nalazi se u Južnoj Americi iz koje bi u zimskom roku trebala pristići nova pojačanja, a možda se i u HNL-u nađe pokoji dragulj koji će oplemeniti Dinamovu svlačionicu.

P.V.
Foto: Index

Pročitajte više