dinamo

Mamić se hvalio da je on doveo Bočkaja. Dinamo je na to odgovorio priopćenjem

Foto: Pixell/Armin Durgut

ZDRAVKO MAMIĆ, bjegunac od hrvatskog pravosuđa i prvi čovjek Dinama, koji je pravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja najmanje 116 milijuna kuna iz kluba, pohvalio se tijekom jednog slavlja da je upravo on zaslužan za dolazak Petra Bočkaja iz Osijeka u maksimirski klub.

"Dok smo se svi skupa veselili, ja sam i radio jer ste me inspirirali. Takvo ste mi vino točili da sam večeras kupio Bočkaja", poručio je Mamić, indirektno potvrdivši da i dalje vlada Dinamom. No Mamić se tu nije zaustavio.

"To je samo početak", dodao je uz pljesak prisutnih.

Dinamo tvrdi da Mamić nema veze s transferom Bočkaja

S obzirom na Mamićeve riječi i činjenicu da se one mogu protumačiti kao znak da on i dalje upravlja klubom, poslali smo upit u Dinamo i zatražili njihovo očitovanje.

''Dinamo je u svom priopćenju objavljenom u petak 24. prosinca objasnio sve okolnosti transfera Petra Bočkaja iz Osijeka u Dinamo. Iz navedenog priopćenja jasno je da je transfer napravila Uprava te stoga nemamo potrebu posebno komentirati navode iz vašeg upita'', poručili su iz Dinama, a onda su se osvrnuli na njihovo viđenje tretmana kluba u medijima:

U Dinamu tvrde de ih mediji žele obezvrijediti

''Ne možemo ne primijetiti da je ovaj konkretan transfer kod dijela medija pobudio potrebu obezvrijediti prijelaz igrača Petra Bočkaja iz Osijeka u Dinamo pa smo tako u proteklih nekoliko dana mogli pročitati različite neistine o trajanju ugovora Bočkaja s njegovim dosadašnjim klubom, visine plaćene odštete ili navodnom odlasku nekih Dinamovih igrača u Osijek kao dio transferne odštete. Uprava Dinama nastavlja s aktivnostima usmjerenim prema dodatnom pojačavanju prve momčadi o čemu ćemo pravovremeno obavijestiti javnost i navijače.''

Mamić, koji iz utočišta u Međugorju vodi klub koji je opljačkao, svaki uspjeh Dinama prati poslanicama na Facebooku, kojima veliča svemoć svog kluba i svoje zasluge za to. U bijegu nije sam, u njemu mu se pridružio i njegov brat Zoran, s kojim zajedno vlada klubom koji su opljačkali. On je pravomoćno osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora.
 

Pročitajte više