Mamićeva demonstracija moći: Ugrabio Krstanovića Hajduku i Partizanu i gurnuo ga Biliću pod nos

DINAMO je doveo prvog strijelca HNL-a Ivana Krstanovića. Visoki (1,96) napadač, "Crouch iz Tomislavgrada" prošle sezone je za Zagreb postigao 19 golova, a htjeli su ga Salzburg, Split, Hajduk i Partizan.

Svi pregovaraju, samo Mamić radi posao

Gazda Dinama je još jednom podsjetio tko je najjači igrač od Vardara do Triglava: Dok Partizan u Zagrebello šalje emisare i milijune, a Balakov prije splitske rive upoznaje ljepote kupreške visoravni ne bi li privolio Krstanovića da prijeđe u obespareni Hajduk, Maminjo je ekspresno u Plavi salon priveo prvog strijelca HNL-a i strica mu Iliju i završio posao!

Hajduk je želio čovjeka koji im je zabio tri gola, ali je nudio upola manje od Partizana


Podsjećamo, Zagreb je hladno odbio Partizanovih milijun eura odštete, dok se Medić samo nasmijao na Hajdukovih pola milje, koliko su s Poljuda prije nekoliko dana ponudili za čovjeka koji im je u proteklom prvenstvu je zabio tri gola. Hajduk je Krstanovića htio dovesti i prošle zime, ali im je bilo puno 700 tisuća eura koliko je tražio predsjednik Zagreba. Međutim, nakon 10 Krstanovićevih proljetnih golova, cijena je i više nego udvostručena, jer Partizan je odbio sudjelovati u licitaciji, kada su im iz Zagreba poručili da ga puštaju za 1,5 milijun.

Krstanović se ne uklapa u Dinamovu transfer-politiku: "Star" je i skup


Krstanović je rođen u siječnju '83. i imao je važeći ugovor u Zagrebu, te se kao 28-godišnjak i skup igrač ne uklapa se u Mamićevu tržišnu filozofiju dovođenja mladih igrača ili onih na zalasku karijere, ali bez odštete.

Što se tiče Krstanovićevih uvjeta, oni su također luksuzni za hrvatske prilike; Partizan mu je nudio 300 tisuća eura godišnje, a Hajduk nije konkurentan zbog okretanja Malešovim "minimalcima" i raskošnim simulacijama "kad Hajduk bude prvak". Bili su mu jamčili tek 150 tisuća, dok bi s bonusima za golove, rezultate i naslove Krstanović dogurao do 250 tisuća.

Naravno da uvjeti prelaska u Dinamo ostaju poslovna tajna, ali nije teško zaključiti da se posao kreće oko 2 milijuna eura, kada se uzmu u obzir odšteta Zagrebu i plaća Krstanoviću. Odšteta iznosi oko 1,5 milijuna eura.

"Imponira visinom, skokom i tehnikom", ali otimanje Hajduku nije jedini razlog njegovog dovođenja u Dinamo

Krstanović doista "imponira visinom i igrom u skoku, tehnikom i osjećajem za igru", a što se tiče njegove karijere može se reći da je "late bloomer". Nakon Tomislava i Drinovaca, tek je u 23-oj zaigrao za ozbiljniji klub - Posušje, iz kojeg je kao najbolji strijelac 2008. došao u Zagreb. Do ove sezone njegova statistika nije bila spektakularna: u sezoni 08/09 postigao je 8 golova, a 09/10 tek 4. Međutim, 19 golova u ovoj sezoni skrenulo je pažnju na njega, pa su i fizičke performanse "robusnog centarfora" postale atraktivnije.

Dovođenje Krstanovića radi gužvu u Dinamovom napadu, gdje su već Beqiraj, Rukavina, Sylvestr i Kramarić, ali puno intrigantnija je poruka koju je njegovim transferom Mamić poslao Slavenu Biliću - savezniku s kojim je nedavno otoplio zahlađene odnose. Kao što su čitatelji novina mogli primijetiti, posljednjih tjedana Mamićevi medijski intimusi pokrenuli su žestoku kampanju za pozivanje Krstanovića u reprezentaciju. Koliko god njegova statistika u HNL-u bila impresivna, činjenica je da ovog proljeća blistaju Jelavić, Mandžukić, Lakić, a Petrić je bio sjajan do ozljede. Međutim, Bilić sada neće moći ignorirati Krstanovića.

Pročitajte više