LIGE PETICE

Manchester United je ruglo: "Pogledajte revolucionarnu taktiku 1-1-1-1-3-3!"

Screenshot

MANCHESTER UNITED proživljava jednu od najvećih kriza posljednjih desetljeća. Poraz od Manchester Cityja na Old Traffordu (0:2) u 35. kolu Premier League bio mu je sedmi u posljednjih devet utakmica, a tako nešto nije mu se dogodilo još od 1962. 

Osim toga, nevjerojatno je jalov pred suparničkim i šupalj pred svojim golom. Nije ni čudo da će prvi put od 1989. dvije sezone zaredom ostati bez ijednog trofeja. Ispao je iz FA Kupa i Lige prvaka, a u prvenstvu će teško doći do četvrtog mjesta i LP-a iduće sezone. 

Za sada posljednje teške udarce u sezoni punoj teških razočarenja, igrači Uniteda priuštili su svojim navijačima u razmaku od samo četiri dana i to na različiti način, ali s istim konačnim efektom. Nakon što ih je u nedjelju Everton na Goodisonu rastavio pobjedom 4:0, navijači i novinari opravdano su se žalili da se igrači ne trude dovoljno niti pokazuju želju da budu bolji. 

U srijedu pak na domaćem terenu u velikom mančesterskom derbiju, kod Uniteda u porazu protiv Cityja više nije bio problem "voljni moment", ali je apsolutna nemoć i očita nedoraslost Uniteda njihovom najvećem rivalu. 

United je na poluvremenu slavio 0:0 ali je nakon gola Bernarda Silve bilo jasno tko će pobijediti, a potvrda toga došla je ubrzo golom Leroya Sanea, kojim je postavljen konačan rezultat.

Nevjerojatno naivna reakcija obrane Uniteda u akciji koja je prethodila golu suparnika je hit. Točnije, scena koja pokazuje kako se momčad postavila u fazi obrane postala je viralna. 

Raheem Sterling probio se s loptom, a dijagonalni trk Sergija Aguera bez lopte potpuno je zbunio pola momčadi Uniteda. 

Zaustavljena snimka pokazuje da se United ukipio u formaciji 1-1-1-1-3-3 dok je Sterling posluživao Sanea, koji je poentirao pokraj De Gee. 

"Svi se trude revolucionirati nogomet, ali nisam siguran da će se vertikalno postavljena obrambena crta primiti", jedan je od komentara na društvenim mrežama na scenu "posloženog" Uniteda, uz grafički dokaz kako bi trebala biti postavljena obrana profesionalne momčadi, a kako je Unitedova. 

Pročitajte više