MANDŽUKIĆ NAPADA U SUPERDERBIJU "Izdajnik Napolija" je operiran

Foto: Getty Images / Guliver Image

NAPOLI - JUVENTUS u petak od 20:45 igraju veliki derbi Serie A. Domaćin u 15. kolu kao lider dočekuje aktualnog prvaka, ispred kojeg ima četiri boda prednosti.

Zaostatak za vodećim Napolijem, kojem k tome dolazi u goste, nije jedini hendikep gostiju. Na toj utakmici će po svemu sudeći biti bez prvog napadača Gonzala Higuaina.
 
On je sinoć operiran zbog slomljenog srednjeg prsta lijeve ruke, izvijestio je Juventus. Higuain je zato nedjeljnu domaću pobjedu protiv Crotonea (3:0) odgledao s klupe sa zamotanom rukom.

Na toj utakmici uspješno ga je u vrhu napada zamijenio Mario Mandžukić, koji je u 53. minuti postigao prvi gol protiv tvrdih gostiju. 
 
Iz Juventusa nisu potvrdili ono što pišu talijanski mediji, da će Higuain propustiti gostovanje kod svog bivšeg kluba, ali su objavili da će se datum njegova povratka znati tijekom sljedećih nekoliko dana.
Ako Higuain ne bude igrao u Napulju, u špici će ga opet mijenjati Mandžukić, koji inače igra na lijevom krilu kada je u sastavu argentinski napadač koji je od dolaska u Juventus u ljeto 2016. postigao 42 gola, od čega deset ove sezone. 
 
Higuain je tijekom tri godine u Napoliju postao idol navijača i golgeterski heroj s 92 zgoditka.
 
Deseci tisuća Napolitanaca nosili su njegove dresove, nazivali su djecu njemu u čast, a po tijelu tetovirali njegov lik.
 
Ali, Higuain je na to sve "pljunuo" kada je u ljeto prošle godine prešao u Juventus. Činjenica da je to napravio za 90 milijuna eura, rekordno visoki iznos plaćen za nogometaša u Serie A, ništa nije značila navijačima Napolija.

Jer Higuain, junak simbola siromašnog temperamentnog juga, otišao je kod najomraženijeg rivala na hladni i bogati sjever.
 
Argentinac se dodatno potrudio da ga Napolitanci zamrze (iako to nije bilo potrebno, a vjerojatno ni moguće) na utakmicama Juventusa i Napolija prošle sezone. 
 
Prvenstveni derbi u Torinu riješio je golom za pobjedu Juvea, a u dvije utakmice polufinala Kupa, od pet golova koje je njegov novi klub zabio za prolazak protiv bivšeg (3:1, 2:3), Higuainova su bila tri. Od toga dva u Napoliju. 

Naravno, tamo mu je priređen najvreliji mogući doček. Kada uzmemo u obzir sve ovo, teško je reći žele li Napolitanci da Higuain ne igra u petak i tako Juventus bude bez golgetera, ili da zaigra kako bi još jednom na njemu mogli iskaliti bijes zbog izdaje kluba i grada.
 
U svakom slučaju, Mandžukića čeka velika utakmica. Na krilu ili u špici. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više