BOKS

Manny Pacquiao nanio prvi poraz Thurmanu i postao najstariji superprvak

Foto: Getty Images / Guliver Image

MANNY PACQUIAO ne zaustavlja se ni u četrdesetima. Legendarni filipinski boksač u MGM Grand Garden Areni u Las Vegasu podijeljenom odlukom sudaca pobijedio je dosad neporaženog Amerikanca Keitha Thurmana i osvojio WBA naslov superprvaka u velter kategoriji.

Pacquiaou je to bila 71. borba u karijeri i 62. pobjeda, uz sedam poraza i dva neodlučena meča. Thurman je u prvih 30 borbi imao 29 pobjeda i jedan "no contest".

Jedan je sudac borbu bodovao 114:113 u korist Thurmana, a preostala dva 115:112 za Pacquiaoa, koji je s 40 godina postao najstariji superprvak u velteru u povijesti.

Embed from Getty Images

"Bilo je zabavno. Moj protivnik je dobar i snažan borac, dao je sve od sebe, baš kao i ja. Mislim da su navijači otišli kućama sretni jer je borba bila dobra", rekao je PacMan.

Filipinac je već u prvoj rundi desnim krošeom poslao Thurmana na pod, ali Amerikanac se brzo oporavio, nakon čega je uslijedila izvrsna, ujednačena borba.

Pacquiao je zamjerio Thurmanu bahate izjave prije meča, kojima je najavio da će "umiroviti i razapeti" protivnika, ali borba je protekla u atmosferi uzajamnog poštovanja. 

"Ja nisam tip boksača koji puno govori, samo promoviram borbu, a to smo obojica uspješno napravili", rekao je PacMan.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Pročitajte više