Marca: Hrvatski genij trebao se samo 20 minuta prošetati. Ali, imao je druge planove

Foto: Profimedia

LUKA MODRIĆ bio je rezerva na Realovoj domaćoj prvenstvenoj utakmici protiv daleko najgore momčadi lige. To je nastavilo špekulacije da se klub čija je legenda distancira od njega, odnosno da Real neće Modriću (37) ponuditi produljenje ugovora koji završava za samo četiri mjeseca, zbog slabijih igara nakon povratka s SP-a, ali i odličnih partija njegovih zamjenika i nasljednika u vezi.

"Ne dirajte ukras Bernabeua"

I onda, Modriću je bilo dovoljno samo 20-ak minuta da zabije golčinu za potvrdu pobjede protiv Elchea (4:0) te nove salve hvalospjeva navijača, trenera i medija. Najčitaniji od njih, madridska Marca, pod naslovom "Modrić ne smije imati još samo desetak utakmica na Bernabeuu" piše: "Jedina dvojba oko produljenja Modrićevog ugovora je da ili da jer on je ukras Bernabeua. Real ima nogometnog Federera i iz njega mora iscijediti i posljednju kap vrhunskog nogometa. Golčina koju je zabio Elcheu ne smije biti jedna od posljednjih na ovom stadionu."

U izvještaju s utakmice Marca piše: "Modrić je ušao u igru u drugom poluvremenu dok je u punom zamahu debata o tome ima li veteran i dalje mjesto u Realu. Luka ju je okončao tako što je zabio prekrasan, nezaboravni gol, koji vrišti: 'Novi ugovor!'"

"Trebao se tek prošetati po novom travnjaku, ali hrvatski genijalac imao je druge planove"

Tekst u kojem se opisno ocjenjuju igrači o Modriću donosi: "Trebao je tek protegnuti noge po novom travnjaku Bernabeua s obzirom na to koliko je malu minutažu dobio, ali hrvatskog genijalca nije briga za formalnosti. Mrvice koje je dobio iskoristio je za golčinu."

Pročitajte više