LIGE PETICE

Marca: Luka Jović odlazi iz Reala. Sve je otkrio jedan lajk na Instagramu

Foto: Profimedia

LUKA JOVIĆ došao je u Real Madrid iz Eintrachta za 63 milijuna eura prije dvije i pol godine. Trebao je postati nova Realova devetka, ali skoro sve je pošlo po zlu u Madridu za srpskog napadača. Zabio je tek tri ligaška gola u španjolskom prvenstvu u tom periodu, a posebno je teška ova sezona.

U prvenstvu je odigrao tek 281 minutu u ukupno 13 utakmica te je postigao jedan jedini gol. Španjolska Marca piše kako je Jović ljutit zato što nema dovoljno šansi i želi što prije otići. Izdvojili su i njegovu aktivnost na društvenim mrežama kao indikator toga da se više ne vidi u Kraljevskom klubu.

Interes iz Premiershipa

Od siječnja se nekoliko zainteresiranih klubova raspitivalo o njegovoj situaciji, iako nisu ulazili u službene razgovore s Real Madridom. Ostvareni su kontakti iz različitih liga kako bi se razgovaralo o sportskim planovima. O plaćama i odštetama se nije pisalo, piše Marca.

Iz Premiershipa su zainteresirani Arsenal i Everton (osim u slučaju da ispadne iz lige), dok se u Seriji A Milan ističe kao ozbiljan kandidat. Postoji interes i Borussije Dortmund, ali njihova uključenost ovisi o razvoju situacije s Halandom, dodaje španjolski list.

Jović ima ugovor do 2025. godine pa mu amortizacija otežava odlazak. Na narednom tržišnom roku trebalo bi biti više novca jer se klubovi oporavljaju od koronakrize, ali nije isključena ni nova posudba. Transfermarkt ga procjenjuje na 20 milijuna, što je najniža brojka od listopada 2018.

"Lajk protiv Ancelottija"

Uz neuspješnu posudbu u "svoj" Eintracht u zimu 2021., kao igrač Real Madrida odigrao je 1487 minuta u 49 utakmica (prosječno 30.34 po utakmici), zabio je samo tri gola i dodao četiri asistencije. S 473 odigrane minute po tom je kriteriju 19. igrač Reala ove sezone.

Nije kročio na travnjak od 12. veljače, kad je odigrao 15 minuta protiv Villarreala. Čak mu ni Benzemini problemi s ozljedama koji se ponavljaju nisu omogućili priliku. Kao "dokaz" toga koliko je srpskom napadaču dozlogrdilo, Marca ističe njegovu aktivnost na društvenim mrežama.

Konkretno, Jović je na Instagramu lajkao objavu Buta Sporta, srpskog medija medija, u kojoj je fotografija njega, Balea i Hazarda. Uz fotografiju nema poruke, nego samo emoji koji zamišljeno razmišlja.

Jasna je, međutim, implikacija, s obzirom na to da se radi o tri otpisana igrača Reala, piše Marca. Sva trojica žele napustiti Madrid, a ništa protiv toga ne bi imao ni Real. Problem predstavljaju njihovi visoki ugovori koje gotovo nijedan klub na svijetu ne može i ne želi preuzeti.

Pročitajte više