HRVATSKI NOGOMETAŠI

Marca: Modrić nije trebao igrati. Onda je poslao poruku Zidaneu i spasio Real

Foto: Gulliver / Getty Images

LUKA MODRIĆ bio je najbolji igrač Reala u utakmici u kojoj je samo pobjeda donosila spas sezone. Španjolski prvak uspio je u zadnjem kolu skupine Lige prvaka pobijediti Borussiju Mönchengladbach 2:0 zahvaljujući spektakularnoj partiji svoje desetke. Dan kasnije najčitaniji španjolski list otkriva da se Modrić za igranje izborio porukom Zidaneu. 

"Modrića vjerojatno ne bi bilo u momčadi da Zidane nije poslušao upozorenje koje mu je dirigent poslao iz domovine"

"Modrić je protiv Mönchengladbacha podsjetio na svoje najbolje dane. Bila je to ona desetka koja je Realu omogućila da otpleše do tri uzastopna naslova Lige prvaka. Vidoviti majstor koji je uvijek korak ispred suparnika, ali i ispred suigrača, vodio je Real u njegovoj najboljoj utakmici u zadnje dvije godine. Međutim, Modrića vjerojatno ne bi ni bilo u momčadi da Zidane nije poslušao upozorenje koje mu je prije mjesec dana dirigent poslao iz domovine. Na okupljanju reprezentacije poručio je jasno i izravno, kao što to Zadranin uvijek i radi: 'Bolji sam kada igram nekoliko utakmica zaredom nego kada me se dozira.' Bio je to zahtjev vizionara. Modrić je po tko zna koji put pokazao da je u pravu. Njegova igra u najvažnijoj utakmici Reala ove sezone pokazuje da je bio u pravu", piše Marca.

"Što Modrić više igra, to je na višem nivou. Modrić je to tražio, Zidane ga je poslušao"

Isti izvor podsjeća: "Modrić se vratio s okupljanja reprezentacije, nakon čega je bio u prvoj momčadi u svih sedam utakmica, koje su se igrale u samo dva i pol tjedna. Od toga je šest mečeva igrao od početka do kraja, a protiv Alavesa 70 minuta. Bez odmaranja, rotiranja, bivajući sve bolji, kao što je Zlatna lopta 2018. i najavila. Njegova igra je rasla dok nije dosegla vrhunac u utakmici sezone, protiv Mönchengladbacha. Što Modrić više igra, to je na višem nivou. Modrić je to tražio, Zidane ga je poslušao. Prestao mu je davati mrvice, iako je i njih Modrić pretvarao u 20 zlatnih minuta, i to u najvažnijim utakmicama. Kod Gladbacha je ulaskom s klupe donio veliki bod u Ligi prvaka, a protiv Barcelone zapečatio pobjedu genijalnom akcijom i golčinom. Takve trenutke na najvišoj razini pretvorio je u cijele utakmice.

"Njegov jedini cilj je umiroviti se u Realu"

Marca navodi da Modrić želi i dalje nastaviti s ovakvim igrama za Real. Ne samo do kraja ugovora, koji završava krajem sezone: "Modrić želi ostati u Realu, čak i uz manju plaću, jer je svjestan velike koronakrize. Njegov jedini cilj je umiroviti se u Realu. U 35. godini pokazuje da je i dalje sposoban igrati na najvišoj razini. Takav je jer je vrhunski profesionalac koji prati poseban plan kojim maksimalno pazi na tijelo. To dokazuje što je u zadnje tri sezone pretrpio samo dvije lakše ozljede."

Pročitajte više