TRANSFERI

Marca: Rakitić na meti Atletica, Barca zbog Griezmanna pristaje na dogovor?

Foto: Getty Images / Guliver Image

PANDEMIJA koronavirusa zaustavila je nogometni svijet, ali ne i svakodnevne glasine i natpise vezane za nogometne transfere. 

Ovog puta je opet riječ o budućnosti Ivana Rakitića je na odlasku iz Barcelone. Hrvatski reprezentativac je još od ranije na meti talijanskih klubova Intera i Juventusa, a prema pisanju madridske Marce, u igru se uključuje i Atletico Madrid.

Bivši igrač Basela, Schalkea i Seville mogao bi sljedeće sezone igrati na Wanda Metropolitanu, a Marca otvara mogućnost takvog transfera u sklopu nagodbe Barcelone i Atletica nakon velikog sukoba zbog odlaska Antoinea Griezmanna na Camp Nou.

Podsjetimo, Griezmann je stigao u Barcelonu iz Atletica za 120 milijuna eura, ali je Atletico zbog preuranjenih pregovora mimo svog znanja tražio cifru od 200 milijuna eura te se na kraju žalio, a Nogometni savez Španjolske kaznio je Katalonce s - 300 eura. 

 

Rakitić, čiji je mogući povratak u Sevillu uvijek otvoren, ima ugovor do ljeta 2021. i trenutno vrijedi 25-30 milijuna eura, a Barca bi ga eventualno mogla ustupiti Atleticu kako bi izgladila odnose s madridskim klubom nakon Griezmanna, piše Marca.

Rakitić je ove sezone odigrao 31 utakmicu (1400 minuta) za Barcelonu. Četiri puta je asistirao, a nije zabio niti jedan gol. 

VIDEO Dugout: Ivan Rakitić (Barcelona) 

Pročitajte više