EUROPSKA LIGA

Marco Guida sudit će Dinamu i Sevilli, hrvatskim je klubovima poznat otprije

Foto: EPA

NOGOMETAŠI Dinama i Seville doznali su ime suca koji će voditi njihov prvi susret play-offa Europa lige u četvrtak na stadionu Ramon Sanchez-Pizjuan. Bit će to 40-godišnji Talijan Marco Guida, koji će voditi talijansku sudačku šestorku. Pomoćnici će mu biti Filippo Meli i Giorgio Peretti, a četvrti Luca Pairetto. Ulogu VAR-suca dobio je Paolo Valeri, a AVAR-a Daniele Doveri.

Guida je na FIFA-inoj listi od 2014. godine. Trenutno se nalazi u prvoj kategoriji UEFA-inih sudaca, iznad koje postoji još i elitna kategorija. U prvoj se kategoriji nalazi 57 sudaca, među kojima i hrvatska trojka Ivan Bebek, Fran Jović i Duje Strukan.

Guida je dosad dvaput sudio hrvatskim klubovima. Prije pet godina vodio je ogled Osijeka i Luzerna u drugome pretkolu Europa lige, u kojem je Osijek slavio 2:0, a u srpnju 2015. je u drugome pretkolu istoga natjecanja sudio na utakmici između Aberdeena i Rijeke, koja je završila 2:2.

Sudio je Hrvatskoj i Cipru

Sudio je i prijateljsku utakmicu između Hrvatske i Cipra u Puli u rujnu 2014. Hrvatska je tada slavila dvama pogocima Marija Mandžukića. Dinamo je plasman u play-off Europa lige izborio osvojivši drugo mjesto u skupini H iza West Hama, koji je izborio direktan plasman u osminu finala, dok je Sevilla bila treća u skupini G Lige prvaka iza Lillea i RB Salzburga.

Pročitajte više